Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Recept van de week

Ceviche

Tijdens deze tropische temperaturen is het tijd voor een heerlijk, licht gerecht. Ceviche. Ik heb het al op vele plekken gegeten, maar ga mijn favoriet hier delen. Mexico en Peru inspireerden me, Australië verraste me. Geloof me, het is niet moeilijk om te maken.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ceviche is geen, ik herhaal, GEEN rauwe visschotel. De vis wordt gegaard door de zuren uit de citrusvruchten. Dit betekent dat de vis heerlijk gemarineerd wordt en zacht en mals van smaak zal zijn. Het is geen gerecht om dagen van te voren te maken. Vers is hij het lekkerst.

De smaken van deze ceviche zijn niet zoals ze traditioneel worden gegeten in Zuid-Amerika. Vind ik niet zo’n groot probleem, want het is wel de lekkerste. Ben je nou op zoek naar een traditionele ceviche, dan kan je altijd hier even kijken. Alleen door het lezen van dit recept zie ik mezelf al zitten in het zonnetje, onder een geel parasolletje, met een lekkere cocktail in de hand. Instant summer happiness dus!

Ceviche

  • 500 gram zeebaars
  • 1 sinaasappel
  • 3 limoenen
  • 2 citroenen
  • 1 rode peper, dun gesneden, pitjes verwijderd
  • 1/3 bos koriander, fijn gesneden
  • 1 kleine rode ui, dun gesneden
  • 1/2 gele paprika in kleine reepjes
  • 1 eetlepel mirin
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Snijd de zeebaars in blokjes van 1 bij 2 cm
  • Pers de sinaasappel, limoenen en citroenen uit
  • Marineer de zeebaars 1 uur in het sap van de citrusvruchten
  • Plaats de vis na 1 uur in een vergiet, zodat het sap weg kan lopen
  • Doe de rode peper, de rode ui, de gele paprika in een ruime kom
  • Schep de koriander en zeebaars er met je handen luchtig doorheen
  • Schenk de mirin en rijstazijn erbij. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schud nogmaals luchtig door elkaar
  • Eet smakelijk!
Eet smakelijk!
Continue Reading

Nog meer Lekker

Trending

To Top