Goed Nieuws op Social Meda
Preischotel met aardappel en kipgehakt

Lekker

Recept van de week

Preischotel met aardappel en kipgehakt

Vandaag staat er een heerlijke ovenschotel op het menu! Er komen koudere dagen aan en dan is een verwarmende ovenschotel een erg lekker idee.

Voor deze preischotel met aardappel heb ik gebruik gemaakt van kipgehakt. Dit smaakt net weer een beetje anders dan rundergehakt en smaakt erg goed in combinatie met de prei, aardappel en het kerriepoeder.

Romig van structuur

Voor deze ovenschotel maak je een bechamelsaus. Deze voeg je als laatste laagje toe aan je ovenschotel, waarop je de geraspte kaas strooit. Dit zorgt ervoor dat de ovenschotel lekker romig van structuur wordt. Bovendien geeft de gesmolten kaas de ovenschotel nog extra smaak! Dit recept is voldoende voor 2 personen.

Dit heb je nodig

  • Ovenschaal
  • 400 gram vastkokende aardappelen (na schillen)
  • 200 gram kipgehakt
  • 75 gram geraspte kaas
  • 2 grote preien/3 kleine preien
  • 1 grote ui
  • 200 ml melk
  • 20 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Zout&Peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175°C en vet je ovenschaal lichtjes in.
  • Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook de plakjes in circa 5 minuten gaar.
  • Snipper de ui en snijd de preien in ringen.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een wok op middelhoog vuur en bak hierin het kipgehakt gaar in circa 5 minuten. Voeg dan de ui toe en bak 1 minuut mee. Doe dan de prei erbij samen met het knoflookpoeder en het kerriepoeder en bak het geheel nu nog 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg een laagje aardappelen op de bodem van je ovenschaal (1/3 van je aardappelschijfjes). Schep hierop de helft van het prei-kipgehakt mengsel en leg hierop weer een laagje aardappelschijfjes. Schep hierop de rest van het prei-kipgehaktmengsel en sluit af met de laatste aardappelschijfjes.
  • Maak nu de bechamelsaus. Smelt hiervoor de boter. Als alle roomboter is gesmolten voeg je de bloem toe. Roer dit er ongeveer 2 minuten goed doorheen zodat er een kruimelig geheel ontstaat. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe. Laat het geheel op laag vuur eventjes pruttelen zodat er een dikkere saus ontstaat. Voeg dan de nootmuskaat toe en meng dit erdoorheen. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de bechamelsaus over je ovenschaal en garneer met de geraspte kaas.
  • Bak de preischotel met aardappel en kipgehakt in circa 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Smakelijk eten!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Ik ben Renate, 26 jaar en heb een grote passie voor koken en bakken. Met mijn recepten probeer ik zoveel mogelijk mensen te inspireren om lekker zelf aan de slag te gaan! Iedere donderdag vind je weer een nieuw recept van mij op Goednieuws.nl. Wil je graag een kijkje nemen op mijn foodblog? Dan kun je mijn foodblog vinden op www.kokenenbakkendoejezo.nl of op je kunt mij volgen via mijn Instagram account @kokenenbakkendoejezo

Nog meer Lekker

To Top