Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Recept van de week

Gezond bananenbrood, dat echt heel erg lekker is!

Wat een heerlijke dag om in de keuken te staan. Nu alle plantjes weer even voorzien worden van het nodige vocht en ik geen rusteloosheid voel om naar buiten te gaan is het tijd voor een lekker recept. Vandaag deel ik een recept van gezond bananenbrood.

De gezonde variant, net zo lekker!

Bananenbrood komt in vele verschillende vormen, maar ze zijn allemaal even lekker. Nu de zomer er weer aankomt kies ik voor de gezondere variant, dus minder suiker. Een dikke plak van dit gezonde bananenbrood gaat prima als snel ontbijt.

Rijpe bananen

Wat echt belangrijk is voor een goed bananenbrood, zijn rijpe bananen. Als de schil zo donker is geworden, dat je ze liever niet meer meeneemt in je tas, dan zijn ze perfect! En perfectie, daar houden we van als we gaan bakken.

Bananenbrood

  • 4 eieren
  • 4 grote, rijpe bananen
  • 120 gram havervlokken
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels vanille aroma
  • een snuf zout
  • 1 handje ongezouten noten
  • 1 handje gedroogde gojibessen om het extra gezond te maken!

Zo maak je het!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, zonder de noten en gojibessen
  • Zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn tot een dik en romig beslag
  • Vet een cakevorm in
  • Doe het beslag in de cakevorm en meng de noten en bessen er voorzichtig doorheen
  • Zet de cakevorm 25 minuten in een voorverwarmde oven.

De cake blijft een beetje vochtig als hij uit de oven is. Laat hem tien minuutjes afkoelen en geniet! Je kan hem ook makkelijk nog drie à vier dagen in de koelkast bewaren, altijd goed nieuws!

Photo by Jeff Siepman on Unsplash
Continue Reading

Nog meer Lekker

Trending

To Top