Lekker

Recept van de week

Tiramisu met aardbeien

Published on

Wat is een diner zonder toetje? Zonder toetje mis je wat mij betreft echt wat. Je kunt kiezen voor een hartig toetje in de vorm van een kaasplankje, maar ik kies deze week voor een verrukkelijk zoet toetje dat bij zeer veel mensen geliefd is!

Deze tiramisu met aardbeien is een heerlijke variant op een klassieke Tiramisu. In deze tiramisu gaat geen ei, alcohol of koffie. In plaats van alcohol en koffie, gebruik je in dit recept sinaasappelsap. Dit geeft dit nagerecht extra smaak. Om het toetje iets lichter te maken, gebruik je een mengsel van mascarpone met Griekse yoghurt in plaats van slagroom.

Zomerkoninkjes

Zoals de naam van het recept al verklapt, gaan in deze tiramisu heerlijke aardbeien. Naast verse aardbeien, wordt er ook nog aardbeienjam toegevoegd. Om het toetje helemaal af te maken, garneer je de tiramisu met een lange vinger. Dit recept is voldoende voor 4 personen.

Dit heb je nodig

  • 4 glaasjes
  • Garde/Vork
  • Rasp
  • 150 gram mascarpone
  • 150 gram Griekse yoghurt (10% vet)
  • 400 gram aardbeien
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 16 lange vingers
  • 100 gram aardbeienjam
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el witte basterdsuiker
  • 20 gram witte chocolade

Zo maak je het

  • Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, de vanillesuiker en de witte basterdsuiker. Klop zo kort mogelijk, maar wel dat alles gemengd is. Dat zorgt ervoor dat het niet te dun wordt. Voeg dan de aardbeienjam toe en meng dit er ook doorheen.
  • Doe de sinaasappelsap in een diep bord en week hierin 6 lange vingers. Snijd vervolgens de lange vingers doormidden.
  • Was 8 aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd de aardbeien vervolgens in stukjes.
  • Verdeel 3 stukjes lange vinger per glaasje over de bodem en schep in ieder glaasje 1/8 van het mascarponemengsel. Schep hierop de stukjes aardbei.
  • Week wederom 6 lange vingers in het sinaasappelsap en snijd doormidden. Verdeel weer over ieder glaasje 3 stukjes. Verdeel hierover de rest van het mascarponemengsel.
  • Was de rest van de aardbeien en snijd doormidden. Verdeel de aardbeien over de glaasjes.
  • Rasp je witte chocolade en strooi deze over de aardbeien.
  • Laat je tiramisu met aardbeien nu minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Steek een lange vinger in je tiramisu met aardbeien voordat je deze serveert.

Smakelijk eten!

Mobiele versie afsluiten