Lekker

Recept van de week

Chinese tomatensoep met kip

Published on

Het is januari en dat betekent voor veel mensen weer wat gezonder eten. Tijdens de feestdagen eten we natuurlijk erg lekker, maar vaak is het ook wat meer dan dat we gewend zijn. Daarom vandaag een lekker, maar lichter gerecht, waarmee je iedereen blij maakt!

Je kent hem vast wel de Chinese tomatensoep van de Chinees. Een heerlijke zoete soep, vaak gevuld met kip. Doordat er aan deze soep ook nog noodles zijn toegevoegd, is het eigenlijk al een maaltijdsoep. Wel kun je er bijvoorbeeld nog een lekker stokbroodje bij serveren.

Zoete soep

Deze soep dankt haar mooie rode kleur aan de toevoeging van tomatenpuree. De zoete smaak komt door de toevoeging van gembersiroop en een klein beetje basterdsuiker. Echt een aanrader om een keer zelf te maken! Dit recept is voldoende voor 3 tot 4 personen.

Dit heb je nodig

  • 1 blik gepelde tomaten
  • 200 gram kipfilet
  • 650 ml kokend water
  • 100 ml water
  • 1 el bloem
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 cm gember
  • 2 el ketjap
  • 1 e azijn
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 handje taugé
  • 2 bosuitjes

Zo maak je het

  • Kook de kip gaar in een pan met water in circa 15 minuten.
  • Snipper intussen de ui, pel de knoflookteentjes en schil de gember en snijd in kleine stukjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime soeppan op middelmatig vuur. Fruit de ui in de pan in circa 3 minuten, samen met de gember en pers ook direct de knoflookteentjes uit boven de pan. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak deze 1 minuut mee. Blijf goed doorroeren, zodat de tomatenpuree niet aan de bodem vastplakt.
  • Doe dan de bloem erbij en bak deze ook 1 minuut mee. Voeg dan de 100 ml water toe en laat het geheel op laag vuur in circa 2 minuten een beetje indikken.
  • Doe dan de tomaten uit blik erbij (samen met het sap), samen met de gembersiroop, de bruine basterdsuiker, de azijn en de ketjap. Meng het kokende water met de kippenbouillonblokjes en doe ook dit erbij.
  • Kook de soep nu 10 minuten op laag vuur.
  • In de tussentijd zal je kip gaar zijn. Trek deze uit elkaar met behulp van twee vorken tot een pulled chicken. Was ook alvast de bosuitjes en snijd in ringetjes.
  • Als de soep klaar is, pureer je deze fijn met behulp van een staafmixer. Voeg dan de noodles toe en kook deze 2 tot 3 minuten mee in de soep (afhankelijk van de kooktijd aangegeven op de verpakking). Doe dan de pulled chicken erbij en roer deze door de soep en verwarm nog even mee.
  • Schenk de Chinese tomatensoep met kip in vier kommen en garneer met wat taugé en bosuitjes.

Geniet ervan!

Mobiele versie afsluiten