Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

It’s time to kiwi

Ken je dat? De zon schijnt, je bent gezond en hebt leuke plannen in het vooruitzicht. Toch ben je lusteloos en niet vooruit te branden. Misschien is het tijd voor een kiwi! Die zit namelijk boordevol gezonde vitamines en mineralen, die jou weer de nodige brandstof kunnen geven.

Hieronder wat leuke en interessante weetjes over de kiwi. Eén van de meest gezonde fruitsoorten die wij kennen.

1. Bloeddruk

De kiwi zit vol met kalium, een mineraal dat helpt om je bloedvaten te ontspannen en je vochtbalans op pijl te houden. Hiermee draagt de kiwi bij aan een gezonde bloeddruk.

2. Oppepper

Door het eten van een kiwi krijg je een oppepper. Kiwi’s bevatten namelijk veel antioxidanten. Deze beschermen het lichaam tegen schadelijke stoffen, zoals UV-stralen, vervuilingen en stress. 

3. Juiste Ph-waarde

Kiwi’s bevatten veel mineralen die zorgen voor een gezonde Ph-waarde in je lichaam. Is deze Ph-waarde uit balans, dan gaat je lichaam reserve mineralen aanspreken. Hierdoor ga je tekorten opbouwen en vergroot je de kans op ziektes, vermoeidheid en botontkalking.

4. Opgeblazen gevoel

De kiwi bevat veel vezels en het enzym actinidine die je spijsvertering helpen bij het afbreken van voedsel. Borrelt het dus in je buik? Eet een kiwi! (of laat een scheet)

5. Goede weerstand

Kiwi’s zijn echt vitamine C bommetjes. Eet jij er twee in de morgen, dan heb je al gelijk je dagelijkse hoeveelheid vitamine C binnen. Vitamine C zorgt voor gezonde botten, tanden, huid en bloedvaten. Zo kunnen we het lijstje nog wel veel verder aanvullen, maar het komt erop neer dat vitamine C belangrijk zijn voor het goed functioneren van ons lichaam.

6. Goede ogen

Dankzij de mineralen luteïne en zeaxanthine verklein je de kans op maculadegeneratie, ook wel netvliesveroudering. Dit is de belangrijkste oorzaak van gezichtverlies bij ouderen. Dus zorg goed voor je ogen, eet een kiwi!

Bronnen; Riddet Institute, Womens Health, JAN Magazine, Beeld: Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lekker

To Top