Lekker

IJskoffie recept voor deze warme 1e herfstdag

Een heerlijk recept voor ijskoffie op deze warme 1e herfstdag. Ow ja, en het is vandaag ook nog eens Nationale koffiedag!

Published on

Vandaag is de herfst ingegaan, maar wat schijnt dat zonnetje er heerlijk uitbundig op los! Dan gaat een ijskoffie er wel in. En hoe mooi, want vandaag is het ook nog eens Nationale koffiedag.

IJskoffie met havermelk

10 minuten bereidingstijd

Dit heb je nodig:

(voor 2 personen):

  • 60 gram chocolade
  • 2 espressocups
  • 2 tl agavesiroop (of 3 tl honing)
  • 8 ijsblokjes
  • 300 ml ongezoete haverdrink
  • Geklopte slagroom (naar believen)

Zo maak je het:

  1. breek of hak de chocolade in stukjes. Zet de magnetron op medium vermogen en zet deze steeds 30 seconden aan. Roer de chocolade door en herhaal dit tot de chocolade mooi gesmolten is. Laat de gesmolten chocola vervolgens iets afkoelen (10-15 min.).
  2. Zet ondertussen espresso, roer de agavesiroop (of honing) erdoor en laat afkoelen.
  3. Verdeel de ijsblokjes over de glazen. Laat 2/3 van de gesmolten chocolade in het glas lopen (zorg dat er ook wat chocolade aan de randen en zijkanten blijft zitten). Schenk de koffie en de haverdrink in de glazen.
  4. Spuit er de slagroom op en besprenkel deze met de rest van de gesmolten chocolade. Serveer met een rietje.

Enjoy!

Mobiele versie afsluiten