Goed Nieuws op Social Meda

Lekker

Een nieuwe trend in de keuken die je nu wilt uitproberen!

Soms valt je oog op iets wat je nog niet eerder hebt gezien. Zo viel mijn oog op de nieuwe foodtrend Focaccia Garden. Kleine kunstwerkjes op een focaccia die echt super leuk zijn om te maken.

Tekst gaat verder onder foto

View this post on Instagram

From the previous post. ???

A post shared by Blondie + Rye (Hannah P.) (@blondieandrye) on

Focaccia

Focaccia is een Italiaans platbrood uit de streek, je raadt het al, Focaccia. De basis bestaat uit bloem, gist, olie, water en zout. Je brengt het brood op smaak met kruiden als rozemarijn en tijm of garneert het met tomaatjes, olijven en paprika. Ideaal om het witte deeg dus te gebruiken als een canvas en hier mooie kunstwerken op te bereiden.

Het recept

  • 500 gr bloem
  • zakje gist (7g)
  • 3 el olijfolie
  • 250 ml lauwwarm water
  • 1,5 tl zout
  • Snuf zeezout
  • evt. 1 el rozemarijn

Zo maak je het

  • Strooi het zout samen met de bloem in een kom
  • Maak een kuiltje en giet hier het zakje gist in
  • Voeg langs de rand olijfolie toe en giet het lauwwarme water bij de gist
  • Kneed alles vervolgens tot een soepel deeg. Dit kan zowel met je handen als met een keukenmachine
  • Voeg wat rozemarijn toe aan het deeg en kneed kort
  • Vorm een bal van het deeg en leg terug in de kom. 
  • Dek de kom af met een schone theedoek en laat het deeg een uur tot twee uur rijzen buiten de koelkast
  • Plaats het deeg in een ovenschaal en laat het nog 30 minuten rijzen

Nu mag je naar hartenlust gaan decoreren voor je eigen focaccia garden. Houd rekening met de volgende tips. Rauwe groentes kunnen tricky zijn vanwege het vocht wat erin verstopt zit. Dikke stukken groente zijn beter om te gebruiken, want te dunne stukken kunnen verbranden in de oven. Als je verse kruiden eerst even doopt in water met citroen, behouden ze hun kleur beter.

Deze tips heb ik niet ter harte genomen tijdens mijn eerste poging van focaccia gardening, oeps! Vond het wel heel erg leuk om te doen en ze smaken heerlijk! Het spreekwoord oefening baart kunst, gaat mij hier zeker bij helpen. Maar nu nog even terug naar het recept.

  • Laat de oven voorverwarmen op 200 graden
  • Bak de focaccia 20 tot 25 minuten in de oven.

En genieten maar!

Continue Reading

Nog meer Lekker

Trending

To Top