Lekker

De Goednieuws Kerst adventskalender – Recept 4

Boska’s hartige taart

Published on

Van 1 december tot en met 24 december presenteert Goednieuws.nl iedere dag een leuk recept. Al die recepten tezamen vormen onze Kerst adventskalender. Voor-, hoofd-, na- en bijgerechten passeren de revue. Uit al die recepten stel jij straks een heerlijk Kerstmenu samen. Dat wordt sowieso een smakelijke Kerst!

Voorgerecht

Genieten van een heerlijk warm voorgerecht? Met de Cheese Baker van Boska is dat een eitje! In dit kleine ovenschaaltje met deksel maak je de lekkerste dingen. Uitermate geschikt voor het gebruik als fondue of het stoven en bereiden van voedsel. Zo zet je binnen een handomdraai een heerlijk voorafje of borrelhap op tafel. Met vandaag een recept voor hartige taart. Altijd lekker tijdens winterse dagen.

Dit heb je nodig

(Recept voor 4 personen)

  • Handje verse spinazie
  • 3 cm prei
  • 35 g (ongezouten) cashewnoten
  • 3 plakjes bladerdeeg (pak Koopmans)
  • Een kwart courgette
  • 3 eieren
  • 100 ml room
  • 2/3 takjes tijm
  • 10 gr boter
  • Snuf zout en peper
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de courgette in kleine reepjes en de prei in ringen. Verhit olie in een hapjespan en roerbak de courgette en prei een minuut. Voeg de spinazie en roerbak dit totdat de spinazie geslonken is.
  3. Haal de pan van het vuur en giet de spinazie en courgette over in een zeef. Druk het met de achterkant van een lepel aan, om zoveel mogelijk vocht uit de groenten te persen.
  4. Doe de groenten in een kom en voeg de eieren, room, tijm, zout en peper toe. Hak de cashewnoten in kleine stukken en voeg dit ook toe. Meng het geheel goed door elkaar.
  5. Vet de binnenkant van de Cheese Baker in met boter en bekleed het met het bladerdeeg.
  6. Giet het groentemengsel over in de met bladerdeeg beklede Cheese Baker.
  7. Plaats de Cheese Baker zonder deksel voor 20 minuten in de oven.
  8. Haal de Cheese Baker uit de oven en plaats het op het onderstel. De deksel en het waxinelichtje houden de hartige taart voor je warm. Eet je het direct op? Plaats het dan op het onderstel, zonder het waxinelichtje aan te steken.

Bereid het recept gerust uit met je favoriete groenten of andere lekkernijen.

Eet smakelijk!

Mobiele versie afsluiten