Lekker

De Goednieuws Kerst adventskalender – Recept 14

Chocoladefondue

Published on

Van 1 december tot en met 24 december presenteert Goednieuws.nl iedere dag een leuk recept. Al die recepten tezamen vormen onze Kerst adventskalender. Voor-, hoofd-, na- en bijgerechten passeren de revue. Uit al die recepten stel jij straks een heerlijk Kerstmenu samen. Dat wordt sowieso een smakelijke Kerst!

Nagerecht

Een van onze favoriete desserts komt vandaag aan bod. Wij zijn vast niet de enige, want chocolade is namelijk het belangrijkste ingredient. Chocolade biedt ook nog eens een hoop troost in deze tijden. Met dit recept voor chocoladefondue kan jouw avond niet meer stuk. En met de Choco Fondue Marie van Boska wordt die avond gegarandeerd een smakelijk succes! Wees er snel bij want ze vliegen de winkel uit. Voor meer lekkere recepten kun je op de site van Boska terecht.

Dit heb je nodig

Recept voor 4 personen

  • 400 gram stukken chocolade (wit, melk of puur) of chocolade druppels.
  • Fruit (frambozen, blauwe bessen, aardbeien of banaan), koekjes, wafels, soesjes, poffertjes of cake.
  • Al het andere wat lekker is met chocolade. Alles toch?

Zo maak je het

1. Smelt de chocolade op basis van onderstaande magnetron of au bain-marie methode.

Magnetron methode: Doe 400 gram chocolade in het kleinste keramieken bakje van de fondue set. Plaats dit bakje in de magnetron en laat het 30 seconden (circa 600W) warm worden. Herhaal dit totdat alle chocolade gesmolten is. Roer de chocolade regelmatig goed door, zodat deze egaal smelt.

OF

Au bain-marie methode: Doe 400 gram chocolade in een pan en hang deze in een grotere pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de pan terechtkomt. Laat de chocolade op middelhoog vuur smelten en roer geregeld om. Giet de gesmolten chocolade in het kleinste keramieken bakje van de fondue set.

2. Vul het grootste keramieken bakje van de fondue set met 100 ml heet water (tot aan het streepje). Hang hier het kleinste bakje met de gesmolten chocolade in.
3. Ontsteek het waxinelichtje om de chocolade fondue warm te houden.
4. Serveer met diverse dippers.

Eet lekker!

Mobiele versie afsluiten