Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Zonnig tijdens en na corona

Ondanks dat de datum 21 april bij nader inzien toch wat te vroeg bleek, lijken versoepelingen in het coronabeleid aanstonds. En wat zijn we daar aan toe. Wat ruimte voor spontaniteit, vriendschap en vooral aanrakingen staan hoog op mijn wensenlijstje. Het niet kunnen kussen met jarige vriendinnen begin ik behoorlijk beu te raken.

Ook mooie dingen

Toch hebben de corona regels, of beperkingen, ook mooie dingen gebracht. Zo worden er op kinderverjaardagen weer stapels ouderwetse ansichtkaarten bezorgd, vertelde mijn plaatselijke bloemist dat hij het nog nooit zo druk heeft gehad en werd ik zelf overspoeld met lieve bijdragen toen ik een verjaardagsfilmpje ging monteren.

Koken voor oma

Inderdaad was het jammer dat we afgelopen paasdagen niet met de hele bende aan de paasbrunch zaten, in plaats daarvan heb ik met mijn kind gekookt voor mijn reeds gevaccineerde oma van 90. En met Valentijnsdag werd ik getrakteerd op een diner uit een kookboek waar mijn lief enorm zijn best op had gedaan.

Bron: Unsplash – Ekaterina

Postcorona aandacht

Ik hoop enorm dat deze vormen van aandacht voor elkaar blijven, ook post-corona. Dat we voor elkaar blijven zorgen, elkaar blijven verrassen en ons best blijven doen. In Amerika is er een onderzoek geweest naar dit gegeven. Naast dat de meeste Amerikanen denken dat het eind van de corona crisis bijna in zicht is, voelt het grootste deel zich ook beter over zichzelf dan een jaar geleden. Ze hebben tijd kunnen besteden aan zichzelf, ze hebben aandacht besteed aan hun uiterlijk en zijn actief bezig gegaan met hun gewicht. Wel 52% van de ondervraagden gaf aan voor het eerst vrijwilligerswerk te hebben gedaan, 6 van de 10 heeft een nieuwe waardering voor moeder natuur en tweederde gelooft oprecht dat ze een beter persoon zijn geworden door de lockdown.

Hou het vast

Laten we deze trend vasthouden. Laten we ons met het einde in zicht richten op de positieve ontwikkelingen, ons best doen om de beste versie van onszelf te zijn. Goed nieuws nu en goed nieuws voor in de toekomst.

Hoofdfoto: Edu Lauton – Unsplash

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top