Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Zij maakt het verschil

Chrissy Teigen heeft zich van haar beste kant laten zien. Door het hele land heeft ze verschillende leerkrachten van extra benodigdheden en lesmateriaal voorzien, om zo tijdens een bijzonder moeilijk jaar toch hun werk te kunnen doen. Kadootjes van Chrissy!

Een enorm cv

Chrissy Teigen is veel dingen. Ze is een badpakkenmodel, ze is kookboekenschrijver, een televisiepersoonlijkheid, een gigantische internet hype en niet in het minst: ze is de vrouw van John Legend. En nu, door haar Twitteractie, kan ze de titel van weldoener aan dit enorme cv toevoegen.

Thuisscholing is niet eenvoudig

Omdat Chrissy dit jaar noodgedwongen haar dochter Luna thuis lesgeeft, heeft ze in haar huis een klaslokaaltje ingericht. Met diverse benodigdheden heeft ze er een klein schooltje van gemaakt. Ze ondervond hierdoor aan den lijve hoeveel je nodig hebt voor een beetje lesgeven, hierom plaatste ze een oproep op Twitter. ‘Als je leerkracht bent en je hebt extra schoolmateriaal nodig voor het komende jaar, laat je Amazon boodschappenlijst dan achter in de comments. Ik zal er zoveel doen als ik kan!’

Bron: Unsplash, photo by Ally

Hulde aan de leerkracht

De reacties waren eindeloos. Leerkrachten, maar ook hun familie en vrienden, gaven allemaal gehoor aan het verzoek van Chrissy. In Amerika schaffen leerkrachten vaak zelf nog wat extra zaken aan om hun schooljaar wat te vergemakkelijken, uit eigen zak omdat de school dit niet kan. De budgetten zijn sinds Covid-19 nog verder gekrompen, waardoor het voor de gemotiveerde leerkrachten bijzonder lastig is om hun gewenste schoolniveau vast te kunnen houden.

Zij maakt het verschil

Na haar Tweet heeft Chrissy de rest van de dag boodschappenlijsten ingevoerd in Amazon en afgerekend. Aan het eind van de dag had ze zeker 50 wensenlijsten verwerkt. Ook gaf ze aan in de loop van de week verder te gaan met haar actie, waarmee ze haar volgers aanspoorde vooral meer wensen en behoeftes door te geven. Zo maakt één vrouw een enorm verschil voor leerkrachten en hun leerlingen door het hele land. Een geweldige actie!

Bron: Goodnews

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top