Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Wat doe jij op Nationale Hondendag?

Morgen is het Nationale Hondendag. De jaarlijks terugkerende feestdag waarin je je trouwe viervoeter in het zonnetje zet, iets lekkers voor ze koopt of je een flink stuk met ze het bos in gaat.

A man’s best friend

A dog is a man’s best friend, zo luidt het gezegde. En zo is het ook. Honden zijn populaire huisdieren, ze maken ons gelukkig. Maar waarom is dat eigenlijk?

  1. Ze maken ons actiever. Of je nu met een tennisbal in het park aan het gooien bent of je loopt een eenvoudig rondje, je beweegt. Je verbrandt calorieën en traint je lichaam.
  2. Aaien verlicht stress. Uiteraard geniet je hond als je hem aait. Maar wist je dat door je huisdier te aaien, je zelf serotine en oxytocine aanmaakt? Dit zijn hormonen die een kalmerende werking hebben. Goed voor de geest, dat aaien!
  3. Er wacht altijd iemand op je. Of je nu een hele dag bent weg geweest, of enkel een rondje langs de bakker en bloemist, je hond zal altijd blij zijn als je weer terug bent.
  4. Ze brengen structuur. Door je verplichte dagelijkse wandelingen en het voeden op gezette tijden, brengen huisdieren orde in je leven. Ook de manier waarop ze ons begroeten is een routine waar je aan gehecht raakt, iets waar je op kan bouwen.
  5. Ze verbinden ons. Honden spelen graag met andere honden. Dus als je in het park staat en de honden spelen, biedt dit de ultieme kans een praatje aan te knopen met die leuke man of vrouw naast je.
  6. Liefde. De beste reden is de liefde. Onvoorwaardelijk. Een hond gaat voor je door het vuur. Ze zijn loyaal, staan je bij als je ziek bent en ze zijn er als je het nodig hebt
Bron: Pexels.com

Colleen Paige

Nationale Hondendag werd in 2004 opgericht door schrijver en dierenrechtenactiviste Colleen Paige. Ze deed dit niet enkel om haar liefde voor honden te laten zien, maar ook om een groter publiek aan te spreken met haar reddingswerk voor honden. Nationale Hondendag is het uitgelezen moment om je hond een beetje extra lief te hebben, om te zorgen voor verwaarloosde honden, maar ook om te denken aan de honden die werken voor politie en veiligheidsinstanties. En vergeet niet de honden die blinde, dove of gehandicapte mensen bijstaan.

Wil jij je hond morgen eens extra verwennen, maar weet je niet hoe? Kijk hier voor tips!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top