Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Waarom onze huisartsen zo belangrijk zijn

19 Mei is uitgeroepen tot Wereld Huisartsen Dag. Je hoeft niet gelijk met een bloemetje naar je huisarts toe te rennen, het is vooral belangrijk om even stil te staan bij hoe fijn een huisarts eigenlijk is.

Onze huisarts

Hij of zij werkt altijd bij ons in de buurt. Als het nodig is komt de huisarts op huisbezoek en er zijn geen lange wachttijden. Met de kinderen en voor acute gezondheidsklachten kunnen wij altijd de zelfde dag nog terecht, voor gezondheidsvragen binnen vijf dagen. Dat is niet overal in de wereld zo.

Zorgkosten

Wist je dat door de brede blik van de huisarts ruim 95% van alle klachten van patiënten door hem of haar worden afgehandeld? Hiermee draagt de huisarts bij om onze zorgkosten laag te houden. De huisartsenzorg kost slechts 6% van de totale zorgkosten in Nederland. (Bron, nhg.org)

Photo by Hush Naidoo on Unsplash

Besef

Zeker in deze tijden van corona zitten de wachtkamers weer vol en applaudisseren we met zijn allen voor onze zorgprofessionals. De huisartsen hebben het hun taak gemaakt om voor onze gezondheid te zorgen. Zij staan in de frontlinie van deze pandemie en daar mogen we ook best wel even bij stil staan.

Diagnostiseren

Heb jij nou een fantastische huisarts? Zit je er ook regelmatig met een ondefinieerbaar builtje en verlaat je de behandelkamer weer gerustgesteld? Wellicht een hypochonder in de dop? Of was er wel een keer echt iets mis en heeft de huisarts dat op tijd weten te diagnostiseren? Geef hem of haar dan op als Hero against corona!

Google

We gebruiken tegenwoordig allemaal Google en we denken zelf heel goed te weten wat er met ons aan de hand is, maar het is ook wel heel fijn om deze zelfdiagnose te bespreken met onze huisarts. Het is daarom goed om op 19 mei toch even stil te staan bij de dagelijkse aanwezigheid van onze huisartsen op Wereld Huisartsen Dag.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top