Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Waar klopt jouw hart voor?

De week van 8 t/m 14 februari is het Hartekindweek. Een week die in het teken staat van het vergroten van de naamsbekendheid van Stichting Hartekind en de impact van aangeboren hartafwijkingen bij kinderen. Stichting Hartekind financiert levensbelangrijk onderzoek naar aangeboren hartafwijkingen bij kinderen en heeft hier alle steun bij nodig.

Harteliefde voor Hartekind

Stichting Hartekind ligt Goednieuws.nl nauw aan het hart. Al eerder berichtten wij over de Nationale Collecteweek en de superactie ‘Hart op weg’, waar moeders van Hartekinderen een actie begonnen voor de Hart-Op-Weg follow up poli.

Ik ben zo’n moeder

Ik ben zo’n moeder. Zo’n moeder van een kind met een hartafwijking. In Nederland overlijden er jaarlijks ongeveer 150 kinderen aan een aangeboren hartafwijking. Mijn kind niet, met hem gaat het heel goed. Maar een dergelijke aandoening betekent wel dat je jaarlijks onderzoeken ondergaat, het ene onderzoek rotter dan het andere. Voor deze kinderen zijn de behandelende artsen, hulpverleners en lieve vrienden en familie erg belangrijk. En om hen nu eens in het zonnetje te zetten, organiseert Stichting Hartekind deze Harteweek de actie #mijnhartkloptvoor.

#mijnhartkloptvoor

Met een persoonlijke boodschap bedanken kinderen en hun ouders via de website van Stichting Hartekind degene die zij nu eens in het zonnetje willen zetten. Iemand die veel voor ze betekent, iemand door en voor wie hun hart klopt. Uit alle inzendingen op de website wordt één bedankbrief gekozen, iemand die eens extra in het zonnetje wordt gezet. Op 14 februari overhandigt Stichting Hartekind ambassadeur Ruben Nicolai samen met een Hartekind de bedankboodschap aan zijn / haar held.

Onze helden

Ook Joep en ik hebben zo onze helden. Dokter Taco en dokter Irene zijn onze Marvel superhelden verkleed als doktoren in het AMC. En deze artsen onderschrijven ook het belang van Stichting Hartekind. Dus als er volgend jaar weer een Hartegala is, serveer ik weer het diner. Voor Joep en al zijn Hartevrienden.

Volg je hart tijdens de hartekindweek & doneer om de overlevingskansen te vergroten en levensbelangrijk onderzoek mogelijk te maken voor alle hartekinderen in Nederland. Kind zijn HART nodig!

Word donateur voor min. €5,- in de maand óf doe een eenmalige donatie van min. €25,-. Dan ontvang jij een leuke Hartekind attentie. www.hartekind.nl/doneer

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top