Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Vandaag gaan we met zijn allen buitenspelen

Vandaag vieren we met alle kinderen de buitenspeeldag. Het is heerlijk weer, de kids zijn vanmiddag vrij en op de website buitenspeeldag.nl worden leuke speeltips gedeeld. Geen excuses, lekker naar buiten.

Buitenspeeldag

Het is alweer de dertiende editie van de buitenspeeldag, georganiseerd door Nickelodeon en Jantje Beton. Dit jaar geen grote evenementen, maar lekker buitenspelen met broertjes en/of zusjes of kindjes uit de wijk kan wel! Buitenspelen is niet alleen maar heel erg leuk en lekker. Het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kind.

Gezond

Alle verleidingen van de verschillende schermen die een huishouden rijk is, zorgen ervoor dat kinderen minder buitenspelen. Hartstikke zonde vinden wij. Door te fietsen, klimmen, hinkelen, rennen, ontwikkelt je kind allerlei motorische vaardigheden. Het raakt zijn energie op een goede manier kwijt en dit biedt weer voordelen voor het concentratievermogen en de nachtrust.

Veel naar buiten

Mijn dochters zijn ook altijd buiten te vinden. Ze vallen uit bomen, spelen met wormen en maken zandtaartjes van modder. Trekken gelijk hun jasjes aan als we weer op avontuur in de duinen gaan. Vermaken zichzelf met hele fantasiespellen en kunnen zich hier volledig in verliezen.

Tips

Met de leuke speeltips van de buitenspeeldag maak jij het buitenspelen nu extra leuk. Bouw een wigwam, maak een waterparcours of speel jeu de boules met dennenappels. Genoeg inspiratie om deze middag buiten met de kids door te brengen. En nu we het er toch over hebben..

Doe mee

Ga mee hinkelen! Klim zelf ook weer eens in een speeltuin, speel verstoppertje met je vrienden, wees onbevangen. Daag jezelf uit om vrij te denken! Ga buitenspelen. Work like you don’t need the money, love like you’ve never been hurt and dance like nobody is watching!

Photo by Blake Meyer on Unsplash
Continue Reading

Nog meer Leef

To Top