Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Vakantieplannen op het laatste moment

Nog vier weken en dan begint in Noord Holland de zomer schoolvakantie. De periode waarin normaal gesproken 85% van de Nederlanders op vakantie gaat, driekwart hiervan naar het buitenland. Maar van ‘normaal gesproken’ is al een tijdje geen sprake meer. Maar het mooie is: er mag steeds meer!

De regels van het land

Hoewel volgens onderzoeksbureau NBTC-NIPO Research er toch een flinke groep Nederlanders voornemens is om de biezen te pakken, is het voor deze groep niet eenvoudig om te beslissen hoe je dit nu aanpakt. Blijf je in Nederland of ga je de grens over, wat zijn de regels van het land waar je heen wil, hoe kom je daar en wat kan je er doen? Genoeg vraagtekens om nerveus van te worden.

Kamperen mag weer!

Maar toch. Het goede nieuws omtrent de heilige zomervakantie vliegt je links en rechts om de oren. Vakantiehuisjes in eigen land, met je bootje op pad of met je camper de Veluwe in, het mag allemaal. Kamperen kan ook weer, zelfs de gemeenschappelijke douches en wc’s op campings en vakantieparken gaan twee weken eerder open dan gepland. En er is wat ophef over, maar in een vliegtuig stappen en je zomervakantie op een zonnig eiland doorbrengen mag ook!

Wat ga je doen?

Voor de gestructureerde mens dient zich hier wel een volgend probleem aan. Een probleem dat ons in huize Kuiper Seignette al een week avond na avond  bezig houdt. Want wat doe je? Ga je over vier weken op reis en kijk je wel waar je uitkomt? Of zit je zaterdag ‘s morgens vroeg al bij het plaatselijke reisbureau om alle opties af te wegen? Moeten er lijstjes gemaakt en voorbereidingen getroffen worden? Of pak je een rugzak en zie je wel waar het schip strandt?

Het jaar van de spontaniteit

Wij laten 2020 het jaar zijn van de spontaniteit. Gaan we toch weg? Te gek! Blijven we hier? Daar maken we iets geweldigs van. Geen tijd meer om boeken te reserveren bij de bibliotheek? Dan lezen we niet. Een super deal, maar dan moeten we wel morgen vertrekken? We gaan morgen! Met vertrouwen in de richtlijnen van het RIVM en de regering gaan we op pad. Met het vliegtuig of de auto, naar Zeeland of Spanje. Er mag steeds weer een beetje meer en we genieten er van.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top