Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Straat afsluiten voor een gezellig terras

Nu de maatregelen om corona te bestrijden stap voor stap wat versoepelen ontstaan er mooie initiatieven. Zo heeft de gemeente in Voorhout de horecaondernemers toestemming gegeven om de weg af te sluiten in het weekend voor een extra groot terras. Goed nieuws voor de horecaondernemer én zijn gasten.

Samenwerken

We moeten er met zijn allen vooral voor zorgen dat corona niet meer terugkomt, zodat de economie niet al te grote klappen krijgt. Daarom is het van groot belang om samen te werken en creatieve oplossingen te bedenken. De horeca heeft het zwaar gehad met een totale lockdown, daarom is het fijn dat bepaalde regels versoepeld kunnen worden.

Weg afsluiten

In Voorhout wordt zelfs de weg afgesloten om een extra groot en veilig terras te plaatsen. Elke vrijdag-, zaterdag-, en zondagavond van 18:00 uur tot en met 23:00 uur kan je hier plaatsnemen en genieten van een lekker hapje en drankje. Zo kunnen de cafés en restaurants meer gasten kwijt en zit iedereen op een veilige afstand van elkaar.

Proef

Voorlopig is het nog een proef voor alle weekenden in juni, maar als het aan de ondernemers ligt kan het altijd zo blijven. Logisch natuurlijk, maar de gemeente moet rekening houden met de belangen van alle inwoners van Voorhout. De gasten op het terras zijn in ieder geval enthousiast. Een autoluwe binnenstad én meer gezelligheid zien zij wel zitten.

Meer gemeentes moeten volgen

Ik kan zo nog wel een paar plekken opnoemen voor het afsluiten van de weg ten gunste van een groot terras. Numero uno De Dunne Bierkade in Den Haag! We moeten sowieso de auto wat meer laten staan. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je gezondheid en voor de gezelligheid van je stad.

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top