Leef

Steun onze kids om gezondere keuzes te maken!

Published on

Bij Goednieuws.nl zijn wij niet vies van wat lichamelijke beweging. Het stimuleert lichaam en geest. Onze oprichter Jeroen heeft zelfs een Ironman gefinisht, dus ja, je kan ook overdrijven. Zelf vind ik het heerlijk om wekelijks te puffen in de duinen of achter mijn man aan te scheuren op de wielrenfiets. Het nieuws dat sportkoepel NOC*NSF actief gaat helpen om de jeugd gezonder te maken vinden wij dan ook Goed Nieuws!

De Gezonde generatie

De Gezonde generatie is een initiatief van twintig samenwerkende gezondheidsfondsen om de Nederlandse jeugd in 2040 de gezondste van de wereld te laten zijn. Best een mooi streven, lijkt me. NOC*NSF wil olympische sporters en paralympische sporters in gaan zetten om jongeren te inspireren tot sport en bewegen.

We gaan lekker

Volgens een internationaal onderzoek gaat het al best goed met onze jeugd. We houden in Nederland van sporten en maken bewust gezonde keuzes. Helaas zetten pubers zich niet alleen af tegen hun ouders, maar ook tegen een gezonde levensstijl. Met het programma van de Gezonde Generatie willen ze juist deze jeugd motiveren en daar gaan onze olympische sporters dus bij helpen!

Directeur aan het woord

Mark Monsma, directeur Gezonde Generatie: “We zien dat steeds meer mensen chronisch ziek worden. Dat tij willen we keren. We willen daarbij beginnen bij de jeugd waar de gezondheidsachterstanden het grootst zijn. De gezondheidsfondsen zijn daarom vorig jaar gestart met het programma ‘Gezonde Generatie’. Nog nooit werkten zoveel gezondheidsfondsen samen aan één heldere ambitie: de gezondste generatie van de wereld in 2040 in Nederland.”

Top initiatief

Wat fijn dat deze initiatieven er toch zijn in Nederland, want ik hou mijn hart vast voor mijn dochters. Die zien de afgelopen weken vooral borrelplanken, barbecues en flessen wijn voorbij komen. Sterker nog, rond een uurtje of elf vragen ze al of er nog geborreld gaat worden vandaag. Mijn voorbeeld in thuisisolatie is dus genieten, maar ook zeker die paar uurtjes lekker sporten in de week!

Photo by Robert Collins on Unsplash

Mobiele versie afsluiten