Leef

Row, row, row your boat (voor een goed doel) gently down the stream

Published on

De 80-jarige Michael Stanley, beter bekend als Major Mick, zamelt geld in voor een goed doel. En wel op een heel speciale manier: hij roeit 160 kilometer in zijn zelfgebouwde bootje, gemaakt van golfplaten, gordijnhaken en een tuinslang.

Een nat pak voor een goed doel

Michael Stanley, een gepensioneerde majoor die 35 jaar in de Royal Scots Dragoon Guards diende, liet zich inspireren na een recent bezoek aan India. Daar zag hij hoe boten gemaakt van blik door kinderen werden gebruikt. Weer terug thuis ritselde hij twee golfplaten, zette deze in elkaar en probeerde ze te laten drijven.

Erg stabiel bleek het in eerste instantie niet en Michael haalde tot twee keer toe zelfs een nat pak. Maar hij gaf de moed niet op. Michael was gedreven om de boot te bouwen, zodat hij geld in kon zamelen voor een goed doel. Dus knutselde hij nog even verder. Hij voegde er twee stootkussens aan toe en dat maakte de boot vaarklaar. Alleen het in- en uitstappen blijft telkens een spannend moment, maar ook dat gaat hem steeds beter af.

Om het allemaal nog iets comfortabeler te maken, mocht Michael van zijn vrouw het kussentje lenen dat zij gebruikt voor als zij in de tuin werkt. En zo kon hij aan zijn tocht beginnen.

Zal Michael het bestaande record verbreken?

Nu roeit hij met een snelheid van 3 km per uur het Chichester-kanaal in West Sussex over. De veteraan had zich tot doel gesteld om £ 1.000 in te zamelen voor het St. Wilfrid’s hospice in Bosham, maar de teller staat inmiddels al op 12.000 pond, zo’n 13.000 euro!

Michael maakt elke week twee keer een retourtje van vijf kilometer en verwacht op die manier half december zijn uitdaging – het roeien van 160 kilometer – te voltooien. Hij heeft dus nog even de tijd om het record te verbreken van zijn inspiratiebron: de 100-jarige kapitein Tom Moore. Deze bijzondere heer zamelde maar liefst 36 miljoen euro in voor een goed doel! In zijn achtertuin, achter zijn rollator, liep hij 160 kilometer voor de zorg. Daarvoor werd hij afgelopen juli door Koningin Elizabeth geridderd.

Merrily, merrily, merrily, merrily. Life is but a dream

Maar het gaat de Major Mick niet alleen om het inzamelen van geld. Natuurlijk geniet hij van de vrijgevigheid. De beloning zit voor hem vooral ook in de reacties van de voorbijgangers. Er is veel slecht nieuws en in deze tijden hebben we juist ook positiviteit nodig, aldus de majoor. Dat hij bij mensen een glimlach op het gezicht weet te toveren, verguldt hem.

En laat dat nou precies zijn wat wij bij Goednieuws.nl ook voor ogen hebben: je aan het lachen maken door je op de hoogte te brengen van goed nieuws en inspirerende verhalen. Want die dagelijkse shot energie, daar heeft iedereen behoefte aan. Zeker vandaag de dag.

Wil je nog meer lezen over dit soort bijzondere intiatieven, lees dan hier de inspirerende verhalen van Wesley Hamnett: Waarom een vader op zijn dochters fiets van Schotland naar Engeland reed en Harry Schutte: Harry (73) loopt de marathon, omdat ’73 geen leeftijd is om te overlijden’

Bron: the Guardian

Titelfoto door Diego Gennaro – Unsplash

Mobiele versie afsluiten