Leef

Dagje weg? Ga roadtrippen met je kinderen!

Published on

Droom jij inmiddels ook van het behang op de muur? Geen puf om steeds iets nieuws te verzinnen voor het weekend? Geen probleem! Wij gaan je helpen door regelmatig bijzondere, inspirerende, leerzame (jawel) en ouderwets leuke tips geven voor dagjes uit. Helemaal coronaproof, in Nederland – alleen, samen of met het gezin. Inspiratie nodig? We’ve got you! Deze keer; roadtrippen met je kinderen!

Wéér naar de speeltuin?

Het was de eerste gedachte die in mijn hoofd opkwam toen ik afgelopen zaterdag wakker werd. ‘Wat zullen we vandaag eens gaan doen?’ Niet veel later… ‘Mam, ik vervéél me.’ Oké, normaal ben ik van mening dat verveling af en toe juist goed is, maar dit keer was het de hoogste tijd iets leuks te verzinnen. Steeds hetzelfde parkje of speeltuin gaat vervelen. Zomaar lukraak ergens naartoe rijden is niet handig. Want; is er wel een wc? Kun je ergens wat te eten of drinken halen? Nu kun je natuurlijk alles zelf uitpluizen, maar het kan ook makkelijker. Dé tip van deze keer; ga lekker roadtrippen met een uitgestippelde autopuzzeltocht.

Foto: Ketut Subiyanto – Pexels

Vergeet je ontbijtsmoothie (of neem mee!)

Geen kind wordt blijer van ontbijten (en knoeien) in de auto. Lekkere broodjes halen bij de bakker en rijden maar. Natuurlijk is er onderweg van alles te beleven. Je komt langs leuke dorpjes, speeltuinen, doeplekken en uitkijktorens. Via oppadmetdeauto.nl kun je direct je route uitkiezen, bestellen en downloaden. Leuk: de routes hebben een thema en voor de kinderen zijn bingokaarten inbegrepen.

Rijd bijvoorbeeld de kinderroute van Kien in Noord-Brabant. Hier ontdek je de klompenstreek, Meijerijstad en de prachtige kastelen. Zoek je een autopuzzeltocht waarbij de route niet vast ligt? Ook dat kan. Bij funtochten.nl hebben ze routes zonder pijltjes en tekst omschrijvingen. Dan weet je niet waar je naartoe rijdt en beslis je ook lekker zelf hoe je er komt. Zeker leuk voor de wat oudere kinderen die moeten samenwerken om bij de volgende opdracht te komen. Handig: er zijn al in 30 verschillende steden routes te vinden. Verheug jij je nu al op het weekend? Hoor ik daar BINGO??

Titelfoto: Victoria Borodinova, Pexels

Mobiele versie afsluiten