Leef

Nooit meer koude voeten: zo houd je ze warm

Published on

Het zal je maar gebeuren: je staat net op het punt lekker onder de dekens te kruipen, maar je voeten voelen aan als ijsblokken. Zelfs de warmste sokken kunnen jouw bevroren tenen niet ontdooien. Klinkt dit herkenbaar? Lees dan gauw verder hoe je dit nare fenomeen voor eens en altijd verleden tijd maakt. 

Denk aan je houding

Je lichaamshouding heeft invloed op de temperatuur van je voeten, dus het helpt als je weet waar je op moet letten. Als je het koud hebt heb je vaak de neiging om je benen tijdens het zitten over elkaar leggen. Dit lijkt misschien te helpen met opwarmen, maar niets is minder waar: door deze houding knel je je bloedvaten juist af, met als gevolg dat je het langer koud hebt. Probeer dit te voorkomen.

Voetmassage

Tijd om die massageolie uit de kast te pakken! Door een lekkere voetmassage komt de bloedsomloop weer op gang en krijg je het binnen no time warmer. Begin met masseren bij de tenen en werk naar je enkels toe. Wees niet bang om je voeten stevig te kneden: daar hebben ze baat bij. Een bescheiden 10 minuten per voet is genoeg om ze te doen ontdooien. Trek na de massage een paar warme sokken aan.

Tip: heb je het te koud om zelf te masseren? Kijk je partner of huisgenoot eens lief aan. Dan kun je ze daarna mooi trakteren op een welgemeend compliment. Jij blij, zij blij! 

Foto: Conscious Design, Unsplash

Warmte gaat door de maag

Eten is ontzettend belangrijk voor je lichaam en dat geldt ook voor koude voeten. Om die bevroren tenen te ontdooien kan het helpen om bijvoorbeeld (gerechten bereid met) hete pepers te eten. Pepers bevatten namelijk een stofje dat de bloedsomloop stimuleert.

Krijg jij het iets té benauwd van pittig eten? Geen nood: ook van een lekker kopje gemberthee warm je op. Eet daar gerust een stukje zalm bij: ook van omega-3 voedsel worden je voeten gelukkig. 

Foto: Dominik Martin, Unsplash

Een winter zonder koude voeten

Kortom, met deze tips heb jij binnen no time weer gevoel in je tenen. Een hele fijne winter en warme voeten toegewenst!

Titelfoto: Camila Damásio, Unsplash

Mobiele versie afsluiten