Leef

Mooie liefde – Rakesh en Ben

Published on

Ik kwam in Nederland wonen voor mijn werk. Ik werkte voor een grote bank en woonde in een piepklein appartement in Amsterdam, daar voelde ik me de rijkste man ter wereld. De vrijheid die ik hier had was enorm vergeleken met mijn thuis.

Er ging een wereld voor me open

Dat ik op mannen viel, wist ik al op jonge leeftijd. Dat dit niet kon, wist ik ook. In India kende ik geen homoseksuele mannen. Althans, niet voor zover ik wist. Als ik terugdenk aan mijn jeugd daar weet ik dat dit haast niet kan, maar de taboe is zo groot. Je wilt je ouders ook niet ten schande brengen. Hier in Amsterdam leerde ik een heel andere wereld kennen. Een wereld van vrijheid en trots op wie je bent. Toen een collega me voor het eerst meenam naar de Reguliersdwarsstraat, ging er een wereld voor me open. Ik ontmoette er gelijkgestemden. Mannen en vrouwen in alle vormen en maten, de liefde leek er door de straten te stromen.

Voeten in het zand en ijs bij Giraudi

Ik ontmoette Ben op werk. Een van oorsprong Amerikaanse man die bij de legal afdeling werkte. Een enorm knappe kerel waar ik onmogelijk op af durfde te stappen, maar Ben deed dit voor ons. De liefde die hij me geeft, voelt vanaf het begin als thuiskomen. Op onze eerste date nam hij me mee naar de kust. Hand in hand liepen we door de branding, we haalden ijs bij Giraudi en eindigden in een klein Italiaans restaurant. Ben bleek begripvol, hij steunde me toen en nu en is de grappigste man die ik ken. Hij geeft me het gevoel alsof onze liefde er mag zijn, al acht geweldige jaren.

Zijn moeder is onze moeder

Mijn ouders weten inmiddels van mijn liefde voor Ben. Het is moeilijk. Hoewel ze zich begripvoller opstellen dan ik ooit had kunnen denken, weet ik ook dat ze doen alsof het niet zo is. Ze willen Ben niet ontmoeten, het is een geheim voor de familie en een schande. De ouders van Ben zijn daarin erg anders. Zijn moeder heeft in de afgelopen jaren een grote plek in mijn hart verworven. We zijn haar jongens, ze is onze moeder. Mijn verhuizing naar Nederland is de beste beslissing van mijn leven geweest. Een nieuw land, een nieuw leven en een nieuw geluk.

Dorien schrijft wekelijks over de liefde. Verrassende liefde, schurende liefde, liefde op afstand, maar vooral mooie liefde. Elke week beschrijft ze een nieuwe liefde. Wil je vorige nieuwe liefdes teruglezen? Kijk dan hier.

bron hoofdfoto: Unsplash – Stanley Dai. Uit privacyoverwegingen is voor een stockfoto gekozen.

Mobiele versie afsluiten