Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Mooie liefde – Eva en Maurits

Mijn gezin bestaat uit vijf personen. Mijn man en ik, onze twee kinderen en mijn broer Maurits. Al zolang als ik me kan herinneren zorg ik voor Maurits. Vroeger toen onze ouders nog leefden, had dat zorgen een andere vorm dan nu. Maar dat ik er alles voor doe om te zorgen dat hij zich goed voelt, is altijd zo geweest.

Een schild

Toen we klein waren, was ik zijn schild. Een schild tegen pijn van buitenaf, tegen pesterijen en zaken die Maurits niet begreep. Hoewel we in een redelijk beschermde omgeving opgroeiden, kreeg hij nog veel te vaak te maken met scheldende jongeren of ouderen die hem negeerden. Mijn ouders zorgden in de praktische zin voor hem, ik was zijn stem.

Vreemde eend

Naarmate we ouder werden, werd het steeds lastiger om voor Maurits te zorgen. Hij werd te groot en te zwaar voor mijn moeder en hij had onverminderd veel zorg nodig. Toen hij verhuisde naar zijn nieuwe huis, een huis voor jongvolwassenen met een verstandelijke beperking, was dit een opluchting voor ons allemaal. Ook Maurits leefde op. Hoewel hij ons natuurlijk miste, was hij omringd met nieuwe vrienden. Hij was niet langer de vreemde eend in de bijt.

Hij hoort bij ons

Toen onze ouders kort na elkaar overleden, was ik bang dat dit Maurits voor altijd zou beschadigen. Toch bleek hij veerkrachtiger dan ik had kunnen denken. Zijn dagen zijn gevuld met werk, zijn vrienden en zijn muziek. Elke zondag haal ik hem op en neem ik hem mee naar mijn huis. Daar is hij als een lid van ons gezin. Hij helpt mijn man met klussen, hij knuffelt met mijn dochter en hij juicht als hardst bij de hockeywedstrijd van mijn zoon. Als ik hem ‘s avonds thuis breng zijn we allebei weer opgeladen voor een nieuwe week.

Mooie liefde

Ondanks dat je niet goed met hem kan praten, kunnen we zeker communiceren. Een blik of een beweging zegt mij alles en hij begrijpt mij feilloos. De liefde die je Maurits geeft krijg je in veelvoud terug. Misschien niet altijd met de juiste woorden, maar wel met een lach waar niks tegenop kan.

Dorien schrijft wekelijks over de liefde. Verrassende liefde, schurende liefde, liefde op afstand, maar vooral mooie liefde. Elke week beschrijft ze een nieuwe liefde. Wil je vorige nieuwe liefdes teruglezen? Kijk dan hier.

Bron hoofdfoto: Unsplash – Annie Spratt

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook.In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

Trending

To Top