Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Moeders nemen het heft in eigen hand

Moeders van kinderen met een aangeboren hartafwijking zetten de actie ‘Hart op Weg’ op, om geld in te zamelen voor extra onderzoek. En met succes! Hartekinderen hebben levenslang en onderzoek is hard nodig.

De praktijk

Opvoeder zijn van een ziek kind brengt grote zorgen met zich mee. Dat weet ik maar al te goed, want ook mijn kind is een Hartekind. Uiteraard heb je de vraag of je kind beter wordt, maar ook de nazorg zorgt voor slapeloze nachten. Loopt mijn kind achterstand op door zijn ziekte, of door zijn periode in het ziekenhuis? Heeft mijn kind dezelfde kansen als ieder ander? Kan hij mee met de rest? Als je met je omgeving de goede afloop hebt gevierd, blijf je achter met deze zorgen. Een groep Hartemoeders heeft de actie Hart op Weg opgezet om voor deze zorgen te zorgen. 

De cijfers

Jaarlijks worden in Nederland 1.500 kinderen geboren met een aangeboren hartafwijking. Deze kinderen hebben vaak meerdere operaties en langdurige ziekenhuisopnames nodig. Daarnaast ondervinden ze vaak levenslang beperkingen als gevolg van hun hartafwijking. Op de Hart-Op-Weg follow up poli van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) volgen en begeleiden kinderartsen, fysiotherapeuten, psychologen en inspanningsfysiologen de ontwikkeling van deze kinderen. Ze onderzoeken welke kinderen de meeste risico’s lopen op problemen in de motorische en fysieke ontwikkeling. Zo zien ze wat hartekinderen nodig hebben om samen met hun gezonde leeftijdsgenootjes zo normaal mogelijk op te kunnen groeien.

Goed nieuws

En dan zijn daar die moeders. Die Hartemoeders die zich inzetten voor hun kind en alle ziekenhuisvriendjes. Een succesvolle actie houden voor een goed doel in deze roerige tijden is lastig. Een collecte aan de deur wordt niet door iedereen gewaardeerd, dus je hebt een creatieve geest nodig om je streefbedrag te bereiken. En die is er in overvloed! Geïnspireerd door de actie van Bas Smit hebben de moeders hun social media aan het werk gezet en dat heeft al flinke vruchten afgeworpen. Maar als jij je steentje nog wil bijdragen, dan is dat zeer welkom! Kijk op Tikkie voor Hart-op-Weg, alle beetjes helpen.

Bron foto: Pexel.com – Andreas

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top