Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Meer Nederlanders voorstander om milieumaatregelen door te voeren

Inmiddels is iedereen nu wel op de hoogte dat de coronacrisis stiekem best wel goed is voor het milieu. Uit onderzoek van de ABN AMRO blijkt dat 71 procent van de Nederlanders deze positieve effecten op het klimaat vast wil houden. Goed nieuws!

Reisgedrag

Voor de coronacrisis wisten we allemaal wel dat ons reisgedrag schadelijk was voor het milieu, maar we handelden er niet naar. Misschien wisten we ook niet zo goed hoe we ons reisgedrag aan moesten pakken, want we werden immers allemaal verwacht op kantoor. Nu weten we wel beter en hebben een hoop mensen bewezen dat thuiswerken best de nieuwe norm zou kunnen zijn.

Thuiswerken

Stel je voor, minder stress in de ochtend om op tijd op je werk te verschijnen. Geen stress in de file die te lang duurt. Geen stress bij het vinden van een parkeerplek en geen klotsende oksels als je uiteindelijk op kantoor verschijnt, omdat je moest rennen, want de auto staat te ver geparkeerd. En dit alles zorgt ook nog eens voor minder CO2 uitstoot. Win-win situatie lijkt me.

Cijfertjes

Tijdens een enquete van de ABN AMRO vorig jaar was de overgrote meerderheid zich bewust van de klimaatverandering, maar slechts een kwart van de ondervraagden wilde over hun eigen auto- en vliegvervoer nadenken. Nu stelt meer dan 76 procent van de autobezitters minder gebruik te willen maken van de auto. Ook onze vliegvakanties gaan op de schop, 78 procent wil minder vliegreizen gaan maken voor privédoeleinden.

Bewuster

Corona heeft de wereld op zijn kop gezet, maar het heeft mensen ook bewuster gemaakt van gezondheid en van het klimaat. Tegelijkertijd dwingt het ons creatief om te gaan met de moderne samenleving en dankzij alle technische snufjes lukt het ons best aardig.

Omdenken

Het moment lijkt aangebroken waarop meer mensen dan voorheen open staan voor milieumaatregelen. Volgens het onderzoek van ABN AMRO en Ipsos zou de overheid en het bedrijfsleven dit moment moeten aangrijpen om de Co2-reductie van 49 procent in 2030 te behalen. BAM!

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top