Leef

Lokale en internationale initiatieven voor een warm hart

Published on

Wie goed oplet kan deze dagen zijn hart laten verwarmen door de meest uiteenlopende, liefdevolle initiatieven. Mensen voelen zich geïnspireerd om anderen te helpen, op kleine schaal of met enorme projecten. Allemaal hebben ze iets met elkaar gemeen: Wij van Goednieuws.nl worden hier erg blij van!

Twee piloten en een kopje thee

In Engeland hebben twee piloten met tijd over een eersteklas actie op touw gezet. Op diverse locaties hebben ze eerste klas lounges uit de grond gestampt waar zorgpersoneel in de koffiepauze kan verblijven. Het project, genaamd Project Wingman, verzorgt een lekker kopje thee en een broodje. Dit allemaal geserveerd door een team vrijwilligers uit de luchtvaart industrie. Er zijn momenteel al meer dan 60 locaties ingericht voor deze verwennerij.

Stimulus serenade

In USA wordt voor die dat nodig hebben zogeheten stimulus checks uitgegeven. Gekoppeld aan je inkomen kan je ondersteuning ontvangen van de Amerikaanse overheid, voor veel inwoners een enorm welkome aanvulling. Maar er zijn er ook die dit bedrag niet nodig hebben. Een vrouw uit  New Orleans gebruikte haar stimulus check om een jazzband in te huren en te laten optreden voor het plaatselijke ziekenhuis. Ze noemde het een stimulus serenade.

Doe mee met je aow

En ook lokaal zijn er prachtige initiatieven. In Bussum is door het echtpaar Corine en Hein Muller de actie #doemeemetjeaow gestart. Het doel van de actie is om de culturele sector, die momenteel in zwaar weer verkeert, overeind te houden. ‘We vinden dat de jongere generaties in deze coronatijd voor de hele maatschappij offers brengen. We willen daarom graag iets terugdoen.’ Aldus het echtpaar.

Met elkaar komen we er wel

De actie is specifiek gericht op de groep ouderen die AOW ontvangen en in een financieel prettige positie verkeren en hun vakantiegeld gemakkelijk kunnen missen. Acteur Gijs van Scholten Aschat is als ambassadeur betrokken bij de actie. ‘Toen ik hoorde van het plan was ik direct enthousiast, omdat het niet van de overheid maar van de Nederlandse cultuurliefhebbers afkomstig is.’ Wil je meer weten over dit initiatief? Kijk op www.doemeemetjeaow.nl. Met elkaar komen we er wel.

Mobiele versie afsluiten