Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Lang leve de liefde

Het bewijs dat ware liefde echt bestaat is geleverd! Dit romantische koppel verbrak een record en werd ’s werelds langst getrouwde paar.

Een wereldrecord

Begin deze maand is er een opmerkelijk, liefdevol wereldrecord verbroken. Een bijzonder paar uit Ecuador trad bijna tachtig jaar geleden met elkaar in het huwelijk. Nu, na 79 jaar huwelijkse trouw, zijn ze officieel het langst getrouwde koppel ter wereld.

Een voorzichtige vriendschap

De 110 jaar oude Julio Cesar Mora Tapia en de 104 jarige Waldramina Maclovia Quinteros hebben een gezamenlijke leeftijd van 214 jaar en 358 dagen. Beide geboren in Ecuador, nog voor de uitvinding van de televisie, ontmoetten ze elkaar toen Waldramina haar zus opzocht tijdens een schoolvakantie. Julia Cesar woonde in hetzelfde appartementencomplex, na een wederzijdse blik begon hun liefdesverhaal met een voorzichtige vriendschap.

Bron: Flickr. Quinto, Ecuador

La Inglesia del Belén

Julio Cesar viel voor Waldramina’s schoonheid, haar verhalen en vooral haar grote hart. Waldramina zag in Julio Cesar een dichter met een jonge geest. Zeven jaar na hun eerste ontmoeting trad het stel met elkaar in het huwelijk, op 7 februari 1941 in de oudste kerk van Quito; La Inglesia del Belén.

Liefde, volwassenheid en respect

Sinds die 7e februari is er een hoop veranderd. Het stel is 5 kinderen, 11 kleinkinderen, 21 achterkleinkinderen en 9 achter- achterkleinkinderen rijker. Hun advies voor een lang en gelukkig huwelijk? ‘Het geheime recept is liefde, volwassenheid en respect,’ vertelt het koppel aan Guinness World Records. ‘In deze tijden is het lastig, omdat iedereen overweldigd is door de pandemie en het feit dat er nog steeds geen medicijn voor is. Onze manier om hiermee om te gaan, is met respect voor de regels en liefde voor het leven.’

Wijze woorden

Respect voor de regels en liefde voor het leven. Dat zijn wijze woorden voor iedereen die de 80 jaar huwelijk wil redden. Ik moet er 120 voor worden, maar ik ga zeker mijn best doen. Lang leve een lang leven vol liefde.

Bron: Goodnewsnetwork.org

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top