Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Krijgen we dan toch een evementenzomer?

Gisteren opende staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat de eerste praktijktest van de Fieldlab Evenementen in het Beatrix Theater in Utrecht. Een mijlpaal waar heel evenementenminnend Nederland reikhalzend naar uit heeft gekeken.

Veilig en verantwoord

Tijdens de praktijktesten van Fieldlab Evenementen wordt onderzocht hoe grote evenementen veilig kunnen plaatsvinden. Het kabinet gebruikt de opgedane kennis en inzichten om te bepalen hoe er naar veilige en verantwoorde evenementen toegewerkt kan worden.

‘Terug naar normaal’

Mona Keijzer: “Terug naar normaal, of het nu gaat om een congres met je collega’s, een sportwedstrijd of een concert bezoeken: dat wil iedereen graag. Daarom zijn deze praktijktesten zo ontzettend belangrijk. Niet alleen biedt het perspectief voor de ondernemers, maar ook voor de bezoekers. Met deze praktijktesten doen we dat veilig en verantwoord, waarbij we rekening houden met de ontwikkelingen van het coronavirus. En dat is vooruitkijken.”

Testen voor en testen na

Aan deze praktijktesten zijn wel voorwaarden verbonden. Zo moet iedere deelnemer een negatieve coronatest laten zien (niet ouder dan 48 uur) en wordt bij binnenkomst je temperatuur opgemeten. Ook worden de bezoekers tijdens de bijeenkomst gevolgd met een bewegingssensor. Daarmee wordt kennis opgedaan over hoe bezoekers zich in verschillende situaties gedragen en hoe evenementen veilig zouden kunnen plaatsvinden. Na afloop dienen de bezoekers een nieuwe coronatest te ondergaan.

Bron: Unsplash Vonecia Carswell

Back to Live

Na de eerste praktijktest in het Beatrix Theater volgen nog zeven andere events, zoals een theatervoorstelling, twee voetbalwedstrijden en dance- en muziekevents. Een event om je op te verheugen is het Back to Live Dance Event op zaterdag 6 maart in de Ziggo Dome in Amsterdam. Back to Live is een samenwerking tussen de grote concertorganisator MOJO, ID&T en Fieldlab. Als je aan deze test meewerkt staat je een topavond te wachten met verschillende artiesten. Terug naar normaal, we kunnen niet wachten!

Wil je meewerken aan de praktijktesten, dan kan je nog terecht bij MOJO voor kaarten voor Back to Live.

Bron: Ministerie van Economische Zaken en Fieldlab Evenementen / Titelfoto: Anthony Delanoix – Unplash

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook.In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

Trending

To Top