Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Koningsdag in Den Haag

Bram Wooning plaatst tijdens Koningsdag zijn semi-professionele espressoapparaat in de voortuin en deelt heerlijke koffietjes uit aan voorbijgangers. Waarom? Om geld op te halen voor de Haagse horeca.

Bram heeft de afgelopen dagen hard gewerkt aan zijn voortuin. Samen met zijn schoonvader heeft hij een grote heg volledig weggesnoeid en plaats gemaakt voor ruimte en zonlicht.

Als accountmanager voor een horecagroothandel bleef er niet veel werk over, dus kon hij met de extra uren thuis mooi aan de slag. “Nu de heg weg is hebben we tot 20.00 uur zon. Met dat mooie weer van de afgelopen tijd kunnen we maximaal genieten.”

Uitgiftepunt

De voortuin leent zich perfect als uitgiftepunt van smakelijke koffietjes en Koningsdag was de uitgelezen kans om het espressoapparaat naar voren te slepen. “Naast dat we het vooral heel erg leuk vinden om koffie uit te delen aan voorbijgangers, wilden we ook graag wat voor de Haagse horeca doen.”

Eigen restaurant verkocht

“Drie jaar geleden heb ik mijn eigen restaurant verkocht. Dat de horeca gesloten moet blijven tijdens deze Coronacrisis raakt me dus extra. Ik weet maar al te goed hoe hard de horecaondernemers moeten werken en dat de gevolgen van deze crisis bijna niet te overzien zijn. Op deze manier dragen wij graag ons steentje bij, hoewel het maar een druppel op een gloeiende plaat is.”

Anderhalve meter samenleving

Het is vanaf 10.00 uur al gezellig druk, maar wel met gepaste afstand. “We hebben met stoepkrijt streepjes gezet, zodat we de anderhalve meter samenleving in stand kunnen houden. Mensen lopen weer door als het te druk wordt, zo hoeven we zelf niet in te grijpen.”

Gezellig

Na 14.00 uur wordt het espressoapparaat weer losgekoppeld en naar binnen verplaatst. De koffie maakt plaats voor wijn en bier. De kinderen vermaken zich met oud-Hollandse spelletjes. Zo is het toch nog een hele gezellige Koningsdag geworden in de straten van Den Haag.

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top