Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Klaar voor een heerlijke herfst?

Hoera! Welkom in het mooiste seizoen van het jaar. Officieel vanaf 14:30 uur vanmiddag is het herfst! Herfst is niet voor iedereen het favoriete seizoen en dat is jammer. Ik overtuig jullie graag, dus wil ik jullie meenemen in mijn herfst highlights.

Knus

Hoewel ik het woord wat moeilijk over mijn lippen krijg, het valt voor mij in de categorie theetje of slip, houd ik wel enorm van wat het inhoudt. Knusheid is een spelletje doen met je kids, in de bank genesteld een boek lezen en ’s avonds bij kaarslicht dineren met je lief. Van die heerlijke dingen die je weer gaat doen als het buiten wat minder warm is.

Koken

In de zomer gooi ik het liefst een komkommer en fles sladressing op tafel, maar als de hitte uit de lucht is krijg ik weer zin om te koken. Een dampende ovenschotel. een enorme pan soep of een stamppotten feest. Comfortfood. Iets warms en hartigs geeft een troostgevoel na een dag hard werken.

Naar het strand!

In de zomer zijn de meeste mensen op het strand te vinden. Dat maakt het er ook zo fijn in de herfst! Meters en meters aan zand en rust. Enkel de wind om je oren, zeemeeuwen en je gezelschap. Een betere manier om je hoofd leeg te laten waaien is er niet.

Bron: Unsplash, Clem Onojeghuo

Op je herfstbest

In de herfst kleden mensen zich het leukst. De een met een lange, rode trenchcoat, de ander in het leer. Een grote zonnebril op je neus of een kek hoedje op, in de herfst kan het allemaal. Ga de straat dus maar op en kijk je ogen uit.

Knuffelen

Wat was het warm, afgelopen zomer. Hoe dol je ook bent op je liefdes, is het ‘s nachts in je slaapkamer nog steeds 28 graden, dan is slapen al moeilijk zat. Dan komt knuffelen wel een andere keer. En die andere keer is nu. Pak je man, je vrouw, je kind, je hond of je konijn en zoek de geborgenheid. Vier de herfst en knuffel ze plat.

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top