Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Jongens vinden goudstaven in huis van oma!

Twee Parijse jongetjes ontvluchten de stad en zitten de lockdown uit in het huis van hun oma. Hier ontdekken zij tijdens hun avonturen wel een hele bijzondere schat: twee goudstaven ter waarde van 100.000 euro!

Lockdown

De ouders besluiten om de drukke stad achter zich te laten tijdens de lockdown en verhuizen naar Vendôm, een klein stadje ten zuiden van Parijs. Daar staat het huis van oma met een grote tuin waar de twee jongens heerlijk kunnen spelen.

Tussen de lakens

En wat is er nou leuker dan hutten bouwen als je tien jaar oud bent! Takken en bladeren worden verzameld in de tuin en lakens worden van zolder gehaald. Tussen deze lakens heeft de overgrootmoeder haar goudstaven verstopt en doen de jongens hun vondst. Eerst leggen ze de voorwerpen weer terug, maar besluiten later toch om het aan hun vader te vertellen.

Goudstaven

In eerste instantie denkt de vader dat het messenhouders zijn, maar belt toch even het veilinghuis. Na een grondige inspectie van de foto’s blijken het toch echt goudstaven te zijn van elk een kilo per stuk! De overgrootmoeder heeft ze in 1967 gekocht en al die tijd tussen haar lakens bewaard. Het aankoopbewijs ligt er nog netjes naast. Waarom zou je een dure kluis kopen als dit ook werkt, toch?

Veilen

Inmiddels staan de gevonden goudstaven op de website van het veilinghuis. Ze zijn getaxeerd op ieder 40.000 euro per stuk, maar de veilingmeester denkt dat ze uiteindelijk 50.000 per stuk zullen opbrengen. Goud wordt in tijden van crisis altijd meer waard en investeerders zien goud dan ook als een solide investering.

Zwembad

En de jongens? Die hebben hun vader laten beloven om een zwembad in de tuin te laten bouwen en gaan vrolijk verder met het beleven van avonturen in het huis van oma! Wie weet wat ze nog meer tegen het lijf lopen.

Photo by Jesse Gardner on Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top