Leef

Blij, het is weer Moederdag!

Published on

Moederdag! Commerciële onzin voor sommigen, maar ik vind moederdag heerlijk! Als klein meisje knutselde ik de mooiste kunstwerken in elkaar om mijn moeder te laten zien hoe gek ik op haar was. Nu zijn mijn dochters aan de beurt. Knutselen, een extra kusje misschien, maar geen duur cadeau.

Toen ik klein was

Heel vroeg uit bed om croissantjes te bakken. Proberen zo stil mogelijk te zijn om mama vooral niet wakker te maken. Een dienblad vol met lekkers, waarvan de vers geperste sinaasappelsap als een soort van traditie in bed eindigde als mijn moeder het dienblad aannam.

foto: Unsplash

En nu

Vanaf het moment dat onze dochters zijn geboren, maken Bram en ik er een feestelijke ochtend van. Nu de meiden wat ouder zijn maken de fotomokken plaats voor mooie zelfgemaakte knutsels. Deze kunstwerkjes moeten wel geheim blijven tot moederdag en dat is best een uitdaging voor twee meisjes van vier en vijf jaar oud.

Dochters

Ik ken mijn dochters maar al te goed, Marley is de pleaser en Vesper de deugniet, maar heerlijk eerlijk. Marley wil het kado dat ze voor me heeft geknutseld pas geven op moederdag, maar als ik haar er naar vraag zou ze het me gelijk geven. Vesper hoef ik maar even apart te nemen en na een eerste afwijzing, omdat ze het eigenlijk niet mag zeggen van haar zus, verteld ze in geuren en kleuren wat ze voor me heeft gemaakt.

Voorpret

Ik geniet hier zo van. Dit is onze, oké mijn, voorpret. Het is nog drie nachtjes slapen, maar het eerste cadeau heb ik al binnen. Nee, ik doe het niet voor de cadeaus, echt niet! Maar wel om die heerlijke bekkies te zien en hun worsteling om een geheimpje te bewaren. Maakt dit mij een gemene moeder?

Moederdag

Ik kijk in ieder geval uit naar de ochtend van moederdag. Kleine voetjes trippelend over de gang. Geuren van vers gemaakte broodjes en koffie verspreiden zich door het huis. Heerlijk verwend worden met heel veel kusjes, knutsels en zeker 30 minuten langer in bed liggen. Ik pleit voor elke zondag moederdag!

Mobiele versie afsluiten