Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Hulp als je alles kwijt bent

Eind vorige week sloegen de vlammen uit het dak van een hangar bij vliegveld Hilversum. Het gezin dat boven de loods woonde bleef achter met niks meer dan de kleren aan hun lijf. Vader, moeder en de twee kinderen wisten net op tijd te ontkomen, mede door het sterke optreden van de lokale brandweer vielen er geen gewonden.

Tientallen geëvacueerd

De brand ontstond om 01:30 uur. De brandweer, die meerdere meldingen ontving, schaalde snel op. In de hangar stonden meerdere vliegtuigen, vermoedelijk allemaal volgetankt. Bij de aankomst van de eerste tankautospuit uit Loosdrecht sloegen de vlammen al uit hoog uit de hangar. Aldus de Gooi- en Eembode. De loods is volledig verwoest, tientallen bewoners werden geëvacueerd maar konden na enige tijd weer veilig terugkeren naar hun huis.

Hulp voor Ronald

Dit gold niet voor Ronald en zijn gezin. In één avond zijn zij hun huis, hun werkplaats en hiermee ook broodwinning kwijt geraakt. Beste vriend Niels Kinneging ging dit zo aan het hart, dat hij een GoFundMe campagne in het leven riep.

‘Ronald is iemand die nooit iets voor zichzelf vraagt, altijd voor iedereen klaar staat en op het vliegveld een graag geziene betrouwbare onderhoudtechnicus en collega vlieger is. Hij en zijn gezin verdienen het als geen ander om nu geholpen te worden weer een bestaan op te bouwen, een nieuwe werkplaats met woning is daar een onlosmakelijk deel van, vandaar deze oproep om allemaal een duit in het zakje te doen.’

De teller stijgt

De teller van de campagne staat inmiddels op een kleine 89.000 euro. Zo’n 190 mensen hebben gedoneerd, met dit gigantische bedrag tot gevolg. Toch is het doel nog niet bereikt, want ondanks dat de verzekering uiteraard ook bijdraagt, is er veel geld nodig om dit gezin er bovenop te helpen.

Wil jij ook je steentje bijdragen en dit gezin een hart onder de riem steken? Ga dan naar de actiepagina van GoFundMe en doe mee! Een land dat massaal opkomt voor een gezin met pech vinden wij pas echt goed nieuws.

bron hoofdfoto: Unsplash – Esri

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top