Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Hoe vier jij de Dag van de Thuiswerker?

Vandaag is de dag om speciaal diegene die altijd thuis werkt, in het zonnetje te zetten. 16 maart is de Dag van de Thuiswerker! En gezien de voortdurende lockdown is de kans groot dat ook jij tot deze groep hoort. Dus pak je moment en vier het groots! Wel thuis, uiteraard.

Het nieuwe normaal

Deze term heb je waarschijnlijk vaker gehoord dat je lief is. En met het risico om allergische reacties op te roepen bij onze lezers; thuiswerken behoort in veel gevallen tot het nieuwe normaal. Noodgedwongen gingen werkgevers een jaar geleden overstag. Eerst met stevige tegenzin, maar de voordelen worden steeds helderder. Thuiswerken is niet enkel goed voor het indammen van het coronavirus, ook organisatorisch en financieel zitten er vele positieve kanten aan ‘het nieuwe normaal’.

De voordelen

Om te beginnen start je je dag direct na het ontbijt. Geen uur in de file, geen twintig minuten fietsen door weer en wind, maar fris gedoucht achter je computer. Om maar direct bij het volgende voordeel aan te komen; je kan direct aan je werk. Uit onderzoek blijkt dat thuiswerkers zo’n 41% productiever zijn dan hun collega’s die op kantoor zitten. Natuurlijk is een praatje bij het koffiezetapparaat gezellig, maar wat krijgen we ineens veel gedaan in een dag! Tijdens de lunchbreak een rondje over de hei met je liefde, of een digitale Zumba-les in de woonkamer, thuiswerken biedt ook vrijheid. Of de meterstanden opgenomen kunnen worden komende dinsdagmorgen? Natuurlijk! Geen probleem meer voor de thuiswerker, snel een kop koffie voor de vriendelijke man van Essent en door met je werk.

De keerzijde

Natuurlijk heeft het vele thuiswerken ook nadelen. Mensen vereenzamen sneller, we zijn er niet voor gemaakt om altijd alleen te zitten. Ook de fysiotherapeut merkt het in zijn agenda. De rugklachten door een slechte werkhouding aan de eetkamertafel zijn niet bij te houden. En de laptop gaat vaker open na werkuren, de scheidslijn tussen werk en privé vervaagt.

Bron: Unsplash – standsome

De gulden middenweg

Steeds meer bedrijven praten over de gulden middenweg. Een grote werkgever in de financiële dienstverlening gaf onlangs aan dat ze de balans op 50/50 willen leggen. De helft van de tijd thuis met alle vrijheid en de rust om echt meters te maken, de andere helft overleggen op kantoor en een duidelijk afgekaderde werkdag. Het beste van twee werelden!

De organisator

De Dag van de Thuiswerker wordt georganiseerd door social enterprise Webmastery, een bureau in social media en webredactie, waarvan alle medewerkers thuis werken. Een groot deel van de medewerkers die hier werken hebben een aandoening waardoor thuiswerken geen vrije keus is, zij lopen al wat voor op de rest van ons thuiswerkers en delen hier graag hun voordelen van het werken vanuit huis met ons.

Vier mee!

Doe je mee op 16 maart om thuiswerken positief te belichten? Wil je bijdragen aan ons doel? Laten zien welke thuiswerktopper jij kent. Zet ze in het zonnetje op je social media met hashtag #dagvandethuiswerker op 16 maart.

 

Bron hoofdfoto: Unsplash – Marga Santoso

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top