Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Hoe vermaak je de kids in de herfstvakantie?

Voor regio noord is het deze week herfstvakantie, midden en zuid zijn volgende week aan de beurt. Maar het regent veel en diverse activiteiten zijn aan strikte richtlijnen van het RIVM gebonden. Dus wat te doen? Hier een aantal tips om van je herfstvakantie een feest te maken.

Ga naar buiten

Of het nu regent of niet, ga naar buiten. Doe een regenjas aan en organiseer een speurtocht naar de diepste plas uit je buurt. Geef je kind een zachte spons en speel autowasstraat. En als het droog is? Ga naar het bos en verzamel kastanjes en beukennootjes.

Knutsel je gek

Je hoeft er niks voor te kopen, je hebt spullen genoeg. Maak een robot van een wc rol en wat aluminiumfolie. Gebruik bouwafval en maak een vogelverschrikker voor in je tuin. Zoek op Pinterest naar hoe je een vosje vouwt en maak een hele familie, of doe zoals wij en ga aan de slag met verf en herfstbladeren.

Extreme home make-over

Verbouw je huis voor een dag en laat je kinderen bepalen waar alles heen gaat. Moet de bank in de keuken? Prima. Bedden in de woonkamer? Goed! Alles wat verschoven kan worden, kan tenslotte ook weer terug. Bouw een tent in de kamer en zet de salontafel in de gang. Slaap een nachtje met je kroost in zelfgebouwde hut en laat je zorgen over de troep achterwege. Morgen weer een dag.

Maak foto’s

Het regent en het is grauw. Maar als het zonnetje tussen de wolken door komt, doet hij ook wel echt zijn best. Tussen de natte bladeren die blije kinderhoofdjes in de herfstzon, mooiere plaatjes zijn er haast niet. Neem accessoires mee naar buiten en voor je het weet heb je je kind als een echte herfstprinses ingelijst aan je muur hangen. Of geef je kinderen de camera en laat ze meedoen aan de online fotowedstrijd van het Wereld Natuur Fonds. De winnaars worden feestelijk onthuld in het Natuurmuseum Holterberg!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top