Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Hoe gaat (k)raamvisite tijdens coronatijd?

Bevallen in coronatijd? Dan hoeft in ieder geval de achternicht van je overgrootmoeder niet op kraamvisite te komen. En dat is nou wat wij noemen: Goed Nieuws!

Kraamtijd

Natuurlijk wil iedereen je nieuwe baby altijd zo snel mogelijk komen bewonderen. Pasgeboren baby’s zijn namelijk ook echt mega schattig. Terwijl jij nog met lekkende melktieten, je kraamtranen in bedwang probeert te houden, staan de eerste mensen al op de stoep.

Regels

Zo niet in coronatijd. Met een beetje pech komt de verloskundige of de kraamhulp niet eens langs. Je kan er dus maar beter voor zorgen dat je niet verkouden wordt. Ook hier moeten de regels van het RIVM natuurlijk nageleefd worden.

1 April

Wij vragen naar de ervaringen van Deb en Merette, waar op 1 april Teddie het levenslicht ziet. “Tja, 1 april. Precies de enige datum die we liever over zouden slaan. Maar ze was niet te houden”, lachen de dames. Met een ongeplande thuisbevalling verwelkomen zij de nieuwe telg in het gezin. “Ik moest dus wel dezelfde dag nog een nieuw matras bestellen.”

Samen

“Ja, het is echt heel fijn om alleen met elkaar bezig te zijn. Sam is onze zoon en kan zo rustig wennen aan zijn zusje. Aangezien moeder én mama nu thuis zijn, is er genoeg aandacht voor iedereen. We leven heerlijk in onze eigen babybubbel en vergeten zelfs de persconferenties van Rutte.”

(K)raamvisite

Natuurlijk wil je ook je nieuwe geluk delen dus alle vrienden komen op (k)raamvisite. “Met een groot raam aan de straatkant gaat dit ook prima. Wij zetten beschuit met muisjes klaar voor de (k)raamvisite en laten Teddie achter het raam zien. De cadeautjes zet de (k)raamvisite voor de deur neer die Sam dan weer graag ophaalt. Zo maak je er maar het beste van met elkaar.” Voor de neutrale passant ongetwijfeld een heerlijk tafereel om te aanschouwen.

Delen

Die bezoekjes duren niet zo lang, want het is niet echt makkelijk communiceren met een raam ertussen. Een beetje naar elkaar zwaaien, duimen omhoog en lachen. “Maar het is wel heel erg fijn dat we zo Teddie op deze manier met onze vrienden en familie kunnen delen.”

Tevreden baby

En voor Teddie? Die is stiekem vast heel erg blij dat ze alleen maar in de armen van haar twee mama’s mag liggen. Geen kneepjes in haar wang van vreemden, niet iedereen die haar even vast wil houden. Ze is dan ook een heerlijk tevreden baby die de knuffels van haar broer gelaten ondergaat en een lik van hond Wolf op de koop toeneemt.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top