Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Hoe eerlijk zijn we eigenlijk?

We beginnen april door elkaar lekker voor de gek te houden (1 april) en we sluiten de maand af met de dag van de eerlijkheid. Dat zet mij aan het denken. Hoe eerlijk zijn wij tegenwoordig nog?

Mijn koekje

Terwijl ik dit stuk schrijf vraag ik mijn man om in mijn mooie, blauwe ogen te kijken, zodat hij kan zien dat ik eerlijk ben. Dat is mijn koekje, probeer ik hem over te halen. “Je liegt!” Roept hij lachend. Hij heeft gelijk, het was inderdaad die van hem. 

Een leugentje om bestwil, want ik schrijf nou eenmaal makkelijker op een sugarrush. Doen we allemaal weleens, toch?

Hoe vaak?

Maar hoe vaak liegen we eigenlijk per dag? Volgens The book of Lies: Fibs, Tales, Schemes, Scams, Fakes, and Frauds That Have Changed The Course of History and Affect Our Daily Lives van Goldberg, maar liefst 200 keer! Dit is dan inclusief iets weg laten en leugentjes om bestwil. Oeps, schuldig!

Al is Trump nog zo snel..

The Washington Post achterhaalt hem wel. Volgens The Post verkondigt Trump gemiddeld 15 keer per dag feitelijke onjuistheden. Geeft je te denken waar hij die andere 185 keer over liegt. Vooral op zijn Twitter-account kan hij maar moeilijk eerlijk zijn. Gelukkig weten de media dit soort leugentjes nagenoeg altijd te onthullen. En zelf hadden we al bedacht dat een glaasje desinfecteermiddel meer kwaad doet dan goed.

Pinokkio

De Spaanse wetenschappers Emilio Gómez Milán and Elvira Salazar López van de universiteit van Granada ontdekten dat je – net als bij Pinokkio – aan onze neus kan zien of we liegen. Je hebt er alleen wel infraroodcamera’s voor nodig. Hij wordt namelijk niet langer, zoals in het Disney-verhaal, maar warmer. Bij de FBI hebben ze nog een paar tips om iemand te ontmaskeren. Kan van pas komen bij een potje ’truth or dare’.

Tekst gaat verder onder foto.

Foto: unsplash

Eerlijkheid duurt het langst

Onderzoek heeft uitgewezen dat eerlijkheid je gelukkiger en gezonder maakt. Eerlijk zijn duurt dus letterlijk én figuurlijk het langst! Goed moment om even stil te staan bij de dag van eerlijkheid. Doe er je voordeel mee!

Bronnen; The Washington Post, Dailymail.co.uk, Honesty Day

Continue Reading

Nog meer Leef

Trending

To Top