Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Hoe een Engelse tiener strijdt voor gezondheid

Een 15 jaar oude jongen uit Bristol gaat op een bijzonder slimme en innovatieve manier de strijd aan met COVID-19. Max Melia ontwikkelde een armband die een signaal afgeeft als je op het punt staat je gezicht aan te raken.

Een goed idee

Zijn idee ontstond twee jaar geleden. Omdat zijn familie zo vatbaar was voor alle vormen van verkoudheid en griep, mede door het vele reizen met het openbaar vervoer, bedacht hij een manier om ze te beschermen tegen allerlei virussen. Toen zijn beide ouders besmet raakten met COVID-19, kreeg dit idee meer urgentie en zetten Melia alles op alles op snel een werkend prototype te maken.

Bron: flickr

De ernst van de ziekte

‘Toen ik zag hoe deze pandemie zich ontwikkelde, werd me duidelijk wat voor effect het had op de levens van mensen over de hele wereld’, vertelt Melia. ‘Maar pas toen ik de ernst van de ziekte zag bij mijn ouders, realiseerde ik me echt waar we mee te maken hadden.’

Een bewegingsvolgende technologie

Als de armbanden aan beide polsen gedragen worden, kan via een bewegingsvolgende technologie worden vastgesteld wanneer je op het punt staat om onbewust je gezicht aan te raken. Je voelt een kleine trilling en bent alert op wat je doet.

Crowdfunding voor de VybPro

‘Het was pas toen de WGO sprak over het gevaar van het constant aanraken van je gezicht, dat ik me realiseerde dat de VybPro een werkelijk verschil kon maken in het afremmen van het coronavirus.’ Begin deze week startte Melia een crowdfund campagne om zijn idee en het prototype om te zetten in een hulpmiddel voor alledaags gebruik. Hij heeft zo’n 66.000 euro nodig om zijn idee te verwezenlijken.

Nobel en innovatief

‘Mijn belangrijkste doel is niet om hier geld mee te verdienen, maar om de VybPro om de polsen te krijgen van iedereen die er baat bij heeft’, voegt Melia toe. ‘De winst die uit de eerste verkopen komt, zullen we investeren in het verstrekken van gratis banden voor zorgmedewerkers.’

Bron: Metro UK

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top