Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Het wemelt van de dieren

Nu er minder mensen op straat lopen, krijgen dieren vrij spel. Het begint in achtertuinen en op balkons, de hoeveelheid vogels is haast niet te tellen. Het gekwetter is zo nu en dan oorverdovend, maar we kijken onze ogen uit.

Wilde zwijnen in Parijs

Het zijn niet enkel vogels die profiteren van de rust op straat. Het blad Quest berichtte al over een kudde schapen die in Engeland een speeltuin had overgenomen, kasjmirgeiten die vrij door de straten van Wales paraderen en wilde zwijnen die rondrennen door Parijs. In de Chileense hoofdstad Santiago zijn er poema’s die zich uit de luwte wagen en door de rust de stad in komen. Logisch, zeker, maar in het laatste geval niet erg wenselijk.

Foto door Priscilla Du Preez – Unsplash

Gun de kippen een vrij leven

In Nieuw-Zeeland zijn het bijzondere vogels die het straatbeeld bepalen. In het dorp Titirangi werden de straten tijdens coronalockdown overspoeld door tientallen verwilderde kippen. Deze kippen zijn van een aparte soort. Ruim tien jaar geleden besloot een lokale boer twee van zijn kippen een vrij leven te gunnen. De dieren verwilderden, kwamen wilde vogels tegen en wisten zich in een rap tempo voort te planten. En deze wonderlijke dieren hebben nu alle rust en ruimte om het dorp over te nemen.

Kattenspeeltuin

Onze kat Pitti heeft sinds maart 2020 de tijd van zijn leven. Het grote veld voor ons huis is een enorme kattenspeeltuin geworden. Hij duikt van gras naar struik, speurend en jagend, de vogels dagen hem uit en stuiven weer weg. Een idyllisch plaatje dat hopelijk, ook als we allemaal weer op kantoor zitten, niet snel zal verdwijnen.

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top