Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Het voorwoord van de Boekenweek

Voor het eerst in 75 jaar gaat de landelijke Boekenweek niet door. Corona gooit roet in het eten, maar wees niet getreurd: van uitstel komt geen afstel. In de zomer wordt de Boekenweek weer groots gevierd, op een moment dat de boekhandels hun deuren weer volledig mogen openen.

Vier het boek!

Om toch de oorspronkelijke Boekenweek niet helemaal geruisloos voorbij te laten gaan, organiseren diverse boekhandels in zowel online- als offline varianten ‘Het voorwoord van de Boekenweek’. Een kans om het geschreven woord over het voetlicht te brengen en aandacht te krijgen voor de nieuwste verhalen, een kans voor fervent lezers om steun te bieden aan je favoriete boekhandel en om ‘het boek’ te vieren!

Je knapt er van op

In tijden van nood is de hang naar positieve, vrolijke en hartverwarmende verhalen groot. Na een zware dag knap je nergens zo van op als van het lezen van een goed boek. Een boek waar je blij van wordt, dat je niet zomaar aan de kant legt, een verhaal waar je iets van opsteekt en dat je niet loslaat. Wat dat voor jou is, is natuurlijk persoonlijk. Maar om je voor vanavond op weg te helpen, volgt hier een rijtje favorieten die je hart zullen verwarmen.

Het Rosie project – Graeme Simsion

Een charmant, innemend en liefdevol boek vol humor. Ook het vervolg ‘Het Rosie effect’ is aan te raden! “De autistische Don Tillman is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.”

Het beste wat we hebben – Griet op de Beeck

Dit boek laat je niet los. “De zitting was in volle gang, maar Lucas stond op en liep de raadzaal uit. Hij stapte in zijn auto en zonder veel nadenken reed hij naar de brug waar elk jaar gemiddeld veertienenhalf mensen af sprongen.” Dit boek gaat over het afscheid durven nemen, over wat een mens kan doen in een wereld zoals die van nu.

Een delicaat moment – Niccolò Ammaniti

Een schrijver wiens boeken allemaal onmisbaar zijn in je boekenkast.
“Een delicaat moment staat vol met prachtige verhalen over liefde, bedrog en de dood, in de typische Ammaniti-stijl, waarbij de hoofdpersoon vaak lijdt aan een milde vorm van overmoed.”

Caesarion – Tommy Wieringa

Misschien wel de beste schrijver van Nederland. “Caesarion is een geschiedenis over schoonheid en verval, over de knellende band tussen moeder en kind, hun trouw en ontrouw, en ten slotte, wanneer deze dingen zijn verteld, over het belang jezelf ten offer te brengen.”

Tips?

Heb jij nog boeken die gelezen moeten worden? Die misschien te weinig aandacht hebben gekregen, maar te goed zijn om niet te lezen? Laat het ons weten!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top