Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Kind verkouden? Wij hebben tips om ze er weer bovenop te krijgen.

Langzaam maar zeker start de Nederlandse samenleving weer een beetje op. Morgen gaan bijvoorbeeld de scholen weer volledig open. Dat is super fijn, maar niet als je een snotneus hebt. En laat dat nou net een kwaaltje zijn dat veel bij onze kindertjes voorkomt. Wij delen tips die ze snel van hun verkoudheid afhelpen.

Scholen dicht

Bijna drie maanden hebben onze kinderen geen volledig lesprogramma gevolgd op school. In plaats daarvan deden we het zelf. De één wat zorgvuldiger dan de ander, maar voor iedereen een bijzondere periode. Vanaf morgen mogen ze weer naar school en dat vinden wij stiekem best fijn, tenzij….

Verkoudheid

Tenzij je je kind een keer terloops hoort niezen, de eerste druppeltjes snot zich vormen rond zijn neus en je helaas moet vaststellen dat je kind een neusverkoudheid heeft. Dat betekent dat ze volgens de richtlijnen van het RIVM thuis moeten blijven!

Ervaringsdeskundige

Wij begrijpen deze paniek volledig, want mijn dochter is de inspiratiebron voor dit artikel. Daarom delen wij tips die je snel van je verkoudheid afhelpen. Tenzij het wel corona is, dan moet je als de wiedeweerga je kind laten testen natuurlijk.

Tips die je snel van je verkoudheid afhelpen.

  • Begin de dag met een hete douche. De stoom maakt de verstopte holtes weer vrij, die zijn volgelopen tijdens de nacht.
  • Vlierbessensap of siroop. Vlierbessen hebben anti-virale eigenschappen en boosten het immuunsysteem. 
  • Drink meer water. Zorgt voor de afvoer van overtollig slijm en afvalstoffen
  • Trek een lekker theetje van kurkuma en gember. Deze kruiden hebben een ontstekingsremmende, antivirale en slijmvliesverzachtende werking.
  • Neem een extra boost aan vitamine C. Zelf ben ik geen voorstander van supplementen, maar schuif je kind wat meer groenten als paprika, broccoli, spruitjes, bloemkool en spinazie voor.
  • Eet soep! Zelf heb ik snel even een rode linzen soep in elkaar gedraaid met extra gember, kurkuma en citroen. Ook geloven we al jaren dat kippensoep helpt tegen verkoudheid. Het stofje ‘carnosine’ heeft hier mee te maken. Het helpt ons immuunsysteem om van verkoudheid af te komen.

Hart onder de riem

Succes met deze tips. Ik hoop dat het jullie kroost snel van hun verkoudheid afhelpt. Het is gewoon tijd om weer naar school te gaan. Spelen met vriendjes en les van je eigen juf of meester. Geef ik mijn dochter nog een extra bakje linzensoep. Hopelijk wordt ze morgenochtend wakker met een schoon neusje.

Photo by Dominik Martin on Unsplash
Continue Reading

Nog meer Leef

Trending

To Top