Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Geweldig nieuws, Nieuw-Zeeland is volledig coronavrij.

Onze samenleving begint weer een beetje op te starten, maar in Nieuw-Zeeland hebben ze pas echt goed nieuws. De laatste coronapatiënt is inmiddels 48 uur klachtenvrij en dat betekent dat alle maatregelen ook worden opgeheven. Nieuw-Zeeland lijkt verlost van het coronavirus en dat is goed nieuws!

Heel strikte lockdown

Nieuw-Zeeland kondigde eind maart een van de striktste lockdowns ter wereld af. De grenzen gingen volledig dicht. Er was een verplichte quarantaine voor alle reizigers en er was een verbod op binnenlandse reizen. De level 4-beperkingen betekenden dat alleen supermarkten, drogisterijen en apothekers, ziekenhuizen en benzinepompen open mochten zijn. Het verkeer werd aan banden gelegd en sociale contacten moesten zich beperken tot personen binnen het huishouden.

Nog geen vakantie

Dat lijkt nu zijn vruchten af te werpen. Premier Jacinda Ardern heeft aangekondigd om alle maatregelen tegen het virus vanaf middernacht op te heffen. Alleen de landsgrenzen blijven voorlopig dicht. We kunnen er helaas nog niet gelijk naartoe op vakantie, maar het biedt wel perspectief voor onze toekomst.

Normaal?

Nieuw-Zeelanders hoeven bijvoorbeeld geen afstand meer tot elkaar te houden en evenementen mogen weer plaatsvinden. Het nieuwe normaal is dus weer terug naar normaal. Huh? Ja, geen anderhalvemetersamenleving dus! Weer knuffelen op festivalletjes, dronken tegen een vreemde aanhangen in een bar, gezamenlijk naar het stadion, sportwedstrijden met publiek. Het kan allemaal weer!

Het begin…

Na drie maanden lockdown in Nederland, zijn wij al heel erg blij dat we weer een hapje en een drankje kunnen doen in onze favoriete horeca. De kindertjes gaan vanaf vandaag weer vijf dagen naar school én we houden ons nog netjes aan anderhalve meter afstand. Door de regels te volgen kunnen wij hopelijk ook weer snel terug naar normaal. Mét wat extra uurtjes thuis werken, want dat is toch ook wel heel erg lekker.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top