Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Ga in het rood op Dress Red Day

Vandaag, op 29 september 2020, is het Dress Red Day. Een dag waarop iedereen wordt aangemoedigd iets roods te dragen, zo help je aandacht vragen voor hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Waarom is dit nodig?

Hart- en vaatziekten worden bij vrouwen nog te vaak over het hoofd gezien. Vrouwen krijgen meestal andere, minder duidelijke klachten dan mannen. Artsen herkennen de klachten vaak te laat en veel vrouwen krijgen hierdoor niet de juiste behandeling. Dat moet veranderen en daar vragen we al tien jaar aandacht voor op Dress Red Day.

De Hartstichting

Door aandacht te vragen voor meer kennis, onderzoek en oplettendheid van artsen, kunnen meer vrouwen op tijd de juiste behandeling krijgen. Dankzij onderzoek is er al meer bekend, maar helaas is er ook nog veel onduidelijkheid.

Het is hoog tijd dat er voor veelvoorkomende aandoeningen bij vrouwen vaker een behandeling op maat komt. En dat hart- en vaatziekten sneller worden herkend. Hierom investeert de Hartstichting de komende jaren 2,5 miljoen euro in een groot onderzoeksprogramma voor het opsporen en behandelen van hart- en vaatziekten bij vrouwen. Een geweldige ontwikkeling!

Dress Red Day

Op 29 september maken we iedereen weer even bewust van het belang van zorgen voor het hart van de vrouw. Ook mannen kunnen daarom meedoen. Samen vragen we aandacht voor gezondere harten. Samen gaan we in het rood op Dress Red Day.

Hoe pak je het aan

Neem je rode trui, jas of broek en trek het aan. Lunch met tomatensoep en deel je beste selfie op je socials met #dressredday #hartstichting. Wil je meedoen maar heb je geen rode kleding in de kast? Of wil je weten op wat voor andere manieren je je steentje kan bijdragen? Kijk dan op deze site van de Hartstichting.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top