Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Feelgood Friday

In deze nieuwe wekelijkse rubriek komt iedere vrijdag iemand anders aan het woord. Aan de hand van de zes categorieën van Goednieuws.nl vertelt diegene waar hij of zij blij van wordt. Een rubriek die bol staat van fijne dingen om je weekend lekker van start te laten gaan! Met als afsluiter nog een dikke tip voor dit weekend. Feelgood Friday dus. Deze week is Jeroen zelf aan de beurt.

Leef

“Het meest inspirerende is voor mij het contact met mensen. Dat kan de groenteboer zijn, de gitaarleraar, een goede vriend of familie. Door ervaringen met elkaar te delen word je iedere dag een stukje rijker. Dankzij de groenteboer weet ik waarom de bananen krom zijn. Ik deel het diepe respect voor de Beatles met mijn gitaarleraar. En ineens begreep ik het concept onvoorwaardelijke liefde toen ik ‘Kleine Jongen’ van Hazes hoorde met mijn zoontje in mijn armen. Mijn dagelijkse shot energie haal ik absoluut uit het contact met de mensen om me heen!”

Lach

“Het is misschien een beetje cheesy, maar ik moest heel hard lachen toen Goednieuws.nl eindelijk live ging! Het mooie ervan is dat ik sindsdien op mijn wenken wordt bediend als het gaat om dingen waar ik blij van word. Lekkere recepten (die saté van jou was goddelijk!), leuke nieuwe contacten, slimme dingen, grappige video’s en mooie foto’s.”

Lekker

“Bij de term lekker kan ik alleen aan lekker eten denken. Als rechtgeaarde Bourgondiër ben ik stiekem de hele dag met eten bezig. Waar word ik nou echt blij van? Dat moet toch wel een belachelijk volgepakte ontbijttafel zijn. Om alle verschillende soorten beleg te proeven beleg ik broodjes per helft. Soms zelfs de helft van een helft. Pindakaas gaat hand in hand met komkommer, stroop met kaas (dankzij onze Limburgse buurvrouw) en filet americain met ei (of ui). Een lekkerder begin van de dag kan ik me niet voorstellen.”

Foto: unsplash

Slim

“Op Bevrijdingsdag hebben honderden drones van Franchise Freedom een lichtshow verzorgd bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Als een zwerm spreeuwen aan het einde van een zwoele zomeravond bewogen de drones door de lucht. Steeds wisselend van vorm en kleur. Als apotheose namen de drones de vorm van een kloppend hart aan. De show werd gehouden om Rotterdammers en zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken in coronatijd én om stil te staan bij Bevrijdingsdag. Tijdens de vliegende ode klonk de prachtige pianomuziek van Joep Beving. De muziek maakt het helemaal af voor me. Echt adembenemend mooi. Kippenvel en waterige oogjes.”

Video

“In het filmpje met de drones komt eigenlijk zoveel samen. Prachtige muziek, het betoverende tafereel van de drones en de zichtbare ontroering die het teweegbrengt bij de gelukkige aanwezigen. Een lach en een traan.”

Foto

“De goede lezer had misschien al door dat ik een voorliefde voor walvissen heb. Bijna 8 jaar geleden vierden we vakantie in Argentinië en hadden we het voorrecht om bultrugwalvissen in het echt te zien. Gewoon vanaf het strand. Deze foto laat me dat moment steeds weer herbeleven. Word ik heel erg blij van!”

Bultrugwalvis Argentinië

Tip voor het weekend

“Zaterdag staat er veel wind: (kite)surfen dus! Anders even lekker naar buiten om uit te waaien aan zee of in het bos. Heerlijke manier om je zinnen te verzetten.”

Continue Reading

Nog meer Leef

Trending

To Top