Leef

Feelgood Friday

Published on

In deze wekelijkse rubriek komt iedere vrijdag iemand anders aan het woord. Aan de hand van de zes categorieën van Goednieuws.nl vertelt diegene waar hij of zij blij van wordt. Een rubriek die bol staat van fijne dingen om je weekend lekker van start te laten gaan! Met als afsluiter nog een dikke tip voor dit weekend. Feelgood Friday dus. Deze week is Dorien aan de beurt.

Leef

“Ons huis is gevuld met leven. Twee volwassenen en drie kinderen  in één huis resulteert in een chaos die vaak vrolijk is, soms hysterisch. Vol leven sowieso. Nooit saai, want op het moment dat er rust en kalmte dreigt gooit er een van de drie roet in het eten. Onlangs zaten Rob en ik in de tuin, speelden de jongens boven met Lego en zat onze kleine dame met een pop in haar tent. Dit duurde zeker een half uur, ik vond het verdacht.”

Lach

“Ik kan lachen om alles. Zwarte humor, onderbroekenlol, slapstick en satire. Ik kan lachen om mezelf, als iets onnozels doe of weer eens struikel over een trapje dat er al jaren staat. Grappig zijn vind ik zo mogelijk nog leuker, ik lach zelfs om mijn eigen grappen. Dat schijnt dan weer minder leuk te zijn, houdt mijn man me voor.  Het hardst lach ik om onze kinderen. Onbedoeld grappig zijn is misschien wel het leukst.”

Lekker

“Ik hou van alle smaken, uit alle windstreken. Uiteraard the usual suspects zoals pizza en pasta, ook sushi staat in de top drie. In Hilversum hebben we een geweldige Indonesische afhaal, mijn favoriete Turkse Traitür is zeer populair en ook tapas eten is een feest. Zelf kook ik graag, dit gaat van andijvie stamp tot een ‘echte’ carbonara. Mijn zwakte ligt bij paprikachips. Wel van het juiste merk, anders overheerst de knoflook.”

Slim

“Slim zijn is een lastig ding. Je hebt natuurlijk de grootste denkers, die zijn slim en dat zal niemand betwisten. Ik ben er echter van overtuigd dat vrijwel iedereen slim is, op zijn eigen gebied. En dat gebied vinden, dat is lastig. Mijn man is een slimme, analytische denker. Ik ben slim met emoties en taal. Mijn kind is slim met woorden. Hoewel ik het niet altijd even fijn vind, als ik weer met mijn mond vol tanden sta..”

Video

“Toen ik in verwachting was van Joep, zat ik aan de eettafel achter mijn laptop naar de landing van André Kuipers te kijken. Ik vond dat zo indrukwekkend en mooi, ik heb de ogen uit mijn hoofd gehuild. Toen mijn man kwam vragen wat er in vredesnaam aan de hand was, snikte ik termen als ‘kijk dan hoe mooi’, ‘hij kan eindelijk weer naar zijn kinderen’ en ‘193 dagen is echt heel lang hoor’. Ik was overduidelijk zwanger.”

Foto

“Elk jaar bezoek ik met een vriendin de World Press Photo Expo in de Nieuwekerk in Amsterdam. Een jaar aan nieuws gaat er aan je voorbij in de mooiste foto’s. Soms gruwelijk, soms hartverwarmend, maar altijd raak. Een van mijn favorieten komt uit 2011.”

Tip voor het weekend

“Het gaat regenen, regenen en nog eens regenen. En dat is goed nieuws! Toen wij vroeger opgroeiden, hadden we met de buurtkinderen een paraplu en laarzenclub. Dus doe wat wij deden. Trek je laarzen aan, neem een paraplu mee en ga stampen in de plassen. Gegarandeerd een grote lach op je gezicht.”

Mobiele versie afsluiten