Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Doen ze gewoon! Met drie kids zes maanden toeren door Zuid Amerika

Droom je er zelf ook weleens van? Je baas vertellen dat je ontslag neemt, een paar rugzakken inpakken en samen met je gezin het vliegtuig pakken naar een verre bestemming. Irene Hilhorst en haar man kochten een tweedehands camper in Colombia, schreven hun drie dochters in op een lokale school in Buenos Aires en vlogen het avontuur tegemoet.

Leerplicht

“Met drie leerplichtige meiden moesten we wel een constructie bedenken hoe we ze mee op reis konden nemen, want in Nederland hebben we schoolplicht. Hierdoor kwamen we op het idee om ze drie maanden naar een lokale school in Buenos Aires te laten gaan. Aansluitend hadden ze drie maanden zomervakantie, zodat we op pad konden met de camper.”

Vrijheid

Voorbereidingen en plannen zijn leuk, maar het loopt natuurlijk altijd anders. Na zeven weken waren de meiden wel klaar met de lokale school. Dus vlogen ze met zijn allen naar Quito, de hoofdstad van Ecuador, en pakten van daaruit de bus naar het zuiden van Colombia. Hier stond hun nieuwe huis op wielen op ze te wachten.

Uitdaging

“De wegen in Zuid-Amerika zitten vol met bochten, dus over een stuk van 200 kilometer doe je soms twaalf uur. Dat is best pittig met drie kids op de achterbank. Reizen met kinderen is niet alleen maar leuk. Ook zijn er ups en downs, maar hoort dat niet bij het leven?” vraagt Irene zich hardop af.

Tekst gaat verder onder de foto’s

En nu?

Tijdens deze reis heeft ze ook de tijd genomen om stil te staan bij wat ze nou echt wil. “Dat is geen huis in Naaldwijk kan ik je vertellen. Misschien nog een aantal jaar naar Bali of een camperplaats beginnen ergens in Spanje.” Het hele unschooling concept waarbij het leerproces wordt gestuurd door wat kinderen zelf willen leren vindt Irene ook interessant.

Meer Irene

Haar ervaringen gaat ze bundelen in een boek. Ze heeft een Facebookpagina voor gezinnen die langere tijd op reis willen en een Instagram account waar het jaloersmakende kiekjes regent. Ben je zelf op zoek naar wat inspiratie of tips, zoek haar dan op! Deze dame bezit een schat aan informatie voor de reislustige ouder.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Leef

To Top