Goed Nieuws op Social Meda

Leef

De vrouw die alles kan

Eind deze maand komt Apple TV+ met een nieuwe talkshow, ontwikkeld en gepresenteerd door de vrouw die alles kan: Oprah Winfrey. Wat hebben we haar gemist! Oprah brengt liefde, saamhorigheid en hoop. Precies wat we nu nodig hebben.

The Oprah Conversation

De eerste afleveringen van The Oprah Conversation gaan over racisme. We trappen af met ‘How to be an antiracist’, naar het boek van Abram X. Kendi. Naast auteur is hij toonaangevend wetenschapper op het gebied van ras en discriminatie, hij zal ook te gast zijn in de show. In latere afleveringen komen onder andere de activist Emmanuel Acho en Bryan Stevenson voorbij. Allemaal gasten die een belangrijke rol spelen in de BLM beweging.

bron: Apple TV+

You get a car

In 1984 was de eerste aflevering van The Oprah Winfrey show, waar zij een enorm succes mee boekte. In 2011 maakte ze de laatste aflevering, iets dat ik en vele leeftijdsgenoten nog steeds als een groot gemis ervaren. Haar betrokkenheid en haar persoonlijke relaties met de grote sterren leverden interviews op om nooit te vergeten. Het interview met Michael Jackson staat me nog helder voor de geest, maar ook de grote give away shows. You get a car, and you get a car!

The Color Purple

Oprah is de vrouw die alles kan en hiermee een voorbeeld voor vrouwen wereldwijd. In 1985 maakte Oprah haar acteerdebuut als Sofia in The Color Purple, dit leverde haar direct een Golden Globe op. Met de filmafdeling van haar productiebedrijf Harpo verfilmt ze momenteel literatuur en ook dit doet ze met groot succes. In 2005, 2007 en 2008 werd ze dan ook door Forbes uitgeroepen tot de machtigste beroemdheid ter wereld.

Goed werk

Ook een steentje bijdragen aan de gemeenschap past in het straatje van deze held. In 2000 bezocht Oprah Nelson Mandela in Zuid-Afrika en richtte de Oprah Winfrey Leadership Academy for Girls op. In de volle overtuiging dat onderwijs de sleutel is naar een goede toekomst, doneerde ze 40 miljoen dollar en zag ze hoe in januari 2012 de eerste 72 studentes hun einddiploma in ontvangst mochten nemen.

Precies wat we nodig hebben

En nu is ze dus terug. Nog achter het slot van Apple TV+, maar het is een begin. Laat het grote genieten maar beginnen!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top