Goed Nieuws op Social Meda

Leef

De voordelen van een halfvol glas

Ik ben van het soort glas half vol. Daarom is schrijven voor Goednieuws.nl ook zo leuk. Ik ben niet het type om te blijven hangen in iets naars, ik zoek de zonnige kant en richt me daarop. Hieronder een aantal voorbeelden.

Meest verschrikkelijke camping

Toen ik vorig jaar een zomervakantie had geboekt op de meest verschrikkelijke camping van Nederland. Al snel genoot ik van het vooruitzicht straks weer in mijn heerlijke huis te zijn. We waren niet ver weg, dus de vakantie inkorten en snel op huis aan was een fluitje van een cent. Niet bij de pakken neerzitten, maar inpakken en wegwezen. Op naar een nieuwe start! En het feit dat het twee weken regende, maakte dat ik er een heerlijke blog over kon schrijven. Ook weet ik dat ik nooit meer naar Ameland op vakantie wil, dus winst alom. Noem het een Cruijffiaanse vakantie.

Zelfs nu

De huidige pandemie is beroerd, daar zal iedereen het over eens zijn. En toch. Zeeën van tijd in de ochtend, klustijd te over en supergezellige kindjes om samen mee te genieten van de tijd thuis. Niet verkeerd!

Lokaal eten

Een avondje uit eten dan. Dat kan nu niet en dat is zeker jammer, dat vind ik ook. Maar ik heb verrassende gerechten besteld bij lokale ondernemers die ik anders over het hoofd had gezien. Daar komt bij dat Rob een stuk vaker kookt, dus ook hier is winst behaald.

Lego

Altijd het zonnige van de situatie inzien is niet eenvoudig. Toen ik gisterenavond op een legoblokje ging staan voelde het niet zonnig en niet vrolijk, maar vooral pijnlijk. Een kakofonie van bedenkelijke termen schalde door ons huis. Gelukkig was mijn man in de buurt. Hij leidde me behoedzaam naar de bank en plantte me daar neer. Ik kreeg een kopje thee met een een stukje chocolade en ik werd zelfs gebombardeerd tot Netflix baas. Nu kwamen de tips van Emma goed van pas. Het is echt zo. Als je goed genoeg kijkt is er in elke situatie een zilveren randje te ontdekken.

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top