Goed Nieuws op Social Meda

Leef

De collecteweek van ReumaNederland

Deze week is het nationale collecteweek voor ReumaNederland. In Nederland leven bijzonder veel mensen met de rem van reuma. Volwassenen, maar ook kinderen voor wie ‘gewoon meedoen’ er lang niet altijd inzit. Deze collecteweek wordt er weer veel aandacht aan reuma besteed om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek. En dat is hard nodig!

De rem van reuma

Reuma remt het dagelijkse leven van meer dan 2 miljoen Nederlanders. Allemaal mensen die wel willen, maar niet moeiteloos kúnnen meedoen in onze maatschappij. Mensen met chronische pijn, vermoeidheid en fysieke beperkingen. Dat is de rem van reuma. Niet vrijuit leven, werken en bewegen. Strijd samen met ReumaNederland tegen de rem van reuma!

Kom in beweging vanuit je luie stoel

Voor de tweede keer op rij kunnen de vrijwilligers voor ReumaNederland niet fysiek langs de deuren om te collecteren. Voor een club die zich zonder subsidie staande moet houden, is dat een flinke tegenvaller. Maar ze laten zich niet uit het veld slaan. Jan Willem Förch, directeur ReumaNederland, vertelt. “Vorig jaar maart waren we het eerste collectefonds dat de stekker uit de collecte moest trekken. Twee dagen voor de start. Een enorme teleurstelling, voor al onze 40.000 trouwe vrijwilligers die normaal gesproken langs de deuren gaan. En zeker ook vanwege de inkomsten uit de collecte. Dit jaar hebben we helaas ook moeten concluderen dat langs de deuren gaan er niet in zit door de overheidsmaatregelen en signalen van vrijwilligers. Daarom hebben we als alternatief een online collecte opgezet.”

Kom in beweging en geef!

ReumaNederland is blij dat zoveel mensen zich als thuiscollectant hebben opgegeven en willen helpen om toch van de collecte een succes te maken. “Dus als je een berichtje van een thuiscollectant krijgt, dan hoop ik dat je ons wilt steunen met een anonieme gift. Want de collecte blijft voor ons een erg belangrijke inkomstenbron in onze strijd tegen de rem van reuma”, aldus Jan Willem Förch.

Wil je je steentje bijdragen? Kijk dan op de site van ReumaNederland en start je eigen actie.

Bron: reumanederland.nl

Bron hoofdfoto: Unsplash – Fabian Blank

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook.In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

Trending

To Top